Прочитај ми чланак

Бранимир Несторовић: Ово је први рат у којем Срби не учествују, а победиће

0

Руси немају баш неку традицију да губе. Они углавном када уђу у рат – победе. Тако да ће се и овај рат завршити победом Русије. То ће бити први рат да ми не учествујемо, а да победимо, каже за Спутњик професор доктор Бранимир Несторовић.

На питање има ли лека за хладну европску зиму која је пред нама, Несторовић одговара:
„Има лека, али не вреди када нећеш да га узмеш. То ти је као у медицини – кад нећеш да узмеш лек онда ћеш да надрљаш. Европа је пропала пре 10, 15 година за време економске кризе. Они су тада банкротирали и њима је много згодно да оптуже Русију да их је она, у ствари, уништила. Тада је пропала већина њихових банака. Руси су сада универзални кривци“.


Професор се осврнуо и на забрану учешћа Новака Ђоковића на Ју-Ес опену те упоредио нашег тениског аса са чувеним аргентинским револуционаром.

„Ђоковић је један јако паметан и нормалан дечко. Мене су оптуживали да сам имао малигдан утицај на њега, као да сам га ја наговарао на неке ствари, што је бесмислено. Он је потпуно зрео. То што он ради стварно треба поштовати. Постао је Че Гевара, постао је симбол отпора у целом свету и колико год га ометали, ништа му не могу. Он је сада надрастао тенис“, каже Несторовић.

Наш саговорник је са нама поделио и једну анегдоту из свог детињства о којој до сада није јавно говорио.

„Био сам немирно дете. Нису знали више шта ће са мном, па су ме два пута крстили. Тај други пут нешто није баш протекло како ваља. Ишао обреновачки поп на Уб јер ме је тамо однела баба да ме крсти. Па је наступио циркус, прекинуто крштење. Не зна се да ли сам се одрекао Сатане оно три пута. На крају су ме одвели код једне врачаре у околини Уба која је тамо гасила неко угљевље. И она је на крају рекла: `Само да доживи 12 година, после ће све бити добро.` То поподне ја паднем са једног огромног дуда високог 6 метара. Испод дрвета је био човек који је чувао коње, тако да сам пао у једну гомилу коњске балеге и нисам се повредио уопште. Онда је моја мајка почела да плаче из свег гласа, а баба каже: `Да идемо да нам врати паре врачара! Ништа ово није успело!`“