ПОГЛЕДАЈТЕ: Ово је главни штаб џихадиста у Рашкој (Санџаку)

3

Цитати из Курана, верски пропагандни материјал – све уобичајено. Ипак, ово није уобичајен месџид, или место за молитву.

ТВ ДУЕЛ ДОДИК – ТАДИЋ: Жестока расправа у студију, на ивици скандала!

66

Прва тема емисије “Позиција РС” изазвала је бурну расправу између председничких кандидата у студију АТВ

DEUTSCHE WELLE: Међумуслимански сукоби на немачким улицама

2

У више немачких градова дошло је до сукоба Курда и радикалних муслимана. Повод за то је опсада под којој терористи организације ИДИЛ држе курдски град Кобане на сиријско-турској граници. Немачка штампа опширно коментарише то насиље.

ИЗ АЛБАНИЈЕ: Српкиња од главе до пете

3

– Сад сам Српкиња од главе до пете и ово ми је најлепши дан у веку. Да није било текстова у „Политици” ко зна до када би трајала моја мука и невоља, захвалите свим вашим колегама – рекла нам је Перса већ око осам ујутро.

МИЛОШ АЛИГРУДИЋ ЗА СРБИН ИНФО: ДСС ће опет бити стожер патриотског блока (Видео)

19

ДСС мора да се обраћа најширим слојевима грађана на разумљив и јасан начин и да тражи њихову подршку. Само на тај начин ћемо поново бити стожер око којег се родољубиви и демократски опредељени људи радо окупљају.

АМЕРИЧКИ ПЛАН: Удаљити Србију од Русије

1

Колико у данашњој Србији схватају величину улога тренутног геополитичког супротстављања Истока?

РАДИКАЛИЗАЦИЈА ПРОТЕСТА: Студенти заузели Филозофски факултет!

9

Иначе, студенти су најавили да ће у Београду одржати велики протест за 15. октобар, само дан пре доласка у Србију,руског председника Владимира Путина.

ПОЛИЦАЈЦИ О ПОКУШАЈУ УБИСТВА: Требало је да им ставимо динамит! (ВИДЕО)

0

Адвокат Нововић тврди да је мушкарац који је направио снимак брутално претучен. Њега су пар дана након што је снимио полицајце готово на смрт претукле најмање три маскиране особе.

ПРЕЛЕПО: Русија за време цара Николаја Другог, у боји – 1907-15 (Фото галерија)

0

Сергеј Продукин-Горски (1863 – 1944) постао је поприлично славан у Русији након што је начинио фотографију Лава Толстоја у боји 1909. Управо та слава скренула је пажњу цара Николаја Другог на њега.

ПРИЈАВИТЕ СЕ; ГЛАСАЈТЕ: Лепота је у мудрости – постаните заштитно лице CATENE!

0

Издавачка кућа CATENA MUNDI покреће кампању „Лепота је у мудрости“ и бира заштитно лице наше издавачке куће за 2014. годину. Пошаљите Вашу фотографију, позовите ваше пријатеље да Вас подрже и помозите нам да разбијемо предрасуде.

СПЕЦИЈАЛНИ ПОПУСТ на књиге Catena mundi!

0

Драги љубитељи књиге, на свечаној промоцији енциклопедије Catena mundi очекују Вас специјални попусти на сва друга издања наше издавачке куће.

Белорусија ратификовала споразум о стварању Евроазијског економског савеза

0

Документ су потписали председници РФ, Белорусије и Казахстана 29. маја 2014. године у Астани. Руска Државна дума гаје ратификовала 26. септембра.

ХАШКИ СУДИЈА: Натерали су нас да ослободимо ратне злочинце Готовину и Маркача

10

Хашки суд не дели правду, већ спроводи политичке одлуке, написао је Фредерик Хархоф, један од судија на међународном трибуналу у Хагу, у писму својим колегама. Садржај писма објавио је дански дневни лист БТ.

У Марсеју обележена осамдесета годишњица атентата на Александра Карађорђевића

4

Комеморативним свечаностима у Марсеју је данас обележена 80-годишњица од трагичне погибије Александра Карађорђевића и Луја Бартуа, министра спољних послова, саопштио је Бели двор.

Одреди Доњецке Републике све ближе Дебаљцеву и Мариупољу

4

Дошло је време да сви Руси следе пример Јевреја који – где год живели – долазе да служе у израелској армији. Тако и сви који себе сматрају руским националистима треба да макар месец или три одслуже у армији Новоросије. Они који се тако буду борили за права руског народа – имају право да се називају Русима”

Кина успешно гуши обојену револуцију у Хонгконгу и без тенкова

2

Данас је у центру Хонгконга било само око 300 демонстраната: око 100 у близини зграде владе „Специјалног административног округа Сјанган” (како Кинези зову Хонгконг) и око 200 на главној раскрсници кварта Монгкок.

Тадић би да и Порошенка доведе у Београд за параду

18

Боље би било 20. октобра када је Београд заиста ослобођен, а било би политички коректно да дође и председник Украјине Порошенко“, каже Тадић.

Ђукановић: Препоруке Eвропске комисиjе драгоцене

0

звештаj Eвопске комисиjе о напретку Црне Горе у процесу приступања Eвропскоj униjи показао jе напредак државе у испуњавању политичких критериjума, оценио jе премиjер Mило Ђукановић и додао да сугестиjе коjе су им дате помажу да допуне своj програм рада на европском путу.

Сергеј Аксјонов изабран за председника Крима у наредних пет година

0

Посланици Државног савета Крима изабрали су данас вршиоца дужности кримског председника Сергеја Аксјонова за председника Крима у напредних пет година.

IQ КАО МОРСКИ КРАСТАВАЦ: Ово је документ са упутством „СНС ботовима“

8

Раније је било објављено само упутство СНС-а за остављање коментара, међутим сада су напредовали па постоји програм који СНС користи за аутоматско остављање коментара под називом “Валтер”, као и свих осталих пропратних докумената који се користе током обуке чланова СНС-а.