Прочитај ми чланак

ТВ ДУЕЛ ДОДИК – ТАДИЋ: Жестока расправа у студију, на ивици скандала!

0

DODIK-TADIC-4-3

Прва тема емисије “Позиција РС” изазвала је бурну расправу између председничких кандидата у студију АТВ

У АТВ дуелу “Апостроф избори 2014″ снаге одмеравају кандидати за председника РС на наредним општим изборима. Милорад Додик испред коалиције СНСД-ДНС-СП и Огњен Тадић – испред Савеза за промјене.

Учесници АТВ дуела сучељавају мишљења о позицији РС, економији и социјалној политици, те борби против криминала и корупције. Домаћин у студију је водитељ Ведран Шкоро.

ПРАТИТЕ УЖИВО ОВДЕ

Позиција РС

Прва тема емисије “Позиција РС” изазвала је бурну расправу између председничких кандидата у студију АТВ. Кандидати се најмање држе теме, пале су међусобне оптужбе о томе ко је учествовао у стварању РС. Милорад Додик тврди да је позиција РС под влашћу СНСД-а неупитна да су плате, пензије увећане 100 одсто у односу на претходни период.

Огњен Тадић сматра да се Додик хвали оним што је урадила СДС. Он је позвао грађане да изаберу васпитање, а не неваспитање, које је одлика Милорада Додика. Истакао је да он представља милион грађана који желе промене.

Милорад Додик истиче да прича о подршци милион људи, коју пласира Огњен Тадић нема никакве везе, и да ће се то најбоље видети на изборима у недељу.

Економска тема

Огњен Тадић истиче да је Српска у економском и социјалном погледу у јако лошем стању, и да је за то одговорна актуелна власт.  За СДС је питање економије кључно, а тренутна ситуација показује да је све усмерено на богаћење тајкуна.

Милорад Додик сагласан је да је економија веома важна, и да озбиљне инвестиције и повећање плата и пензије иду у прилог ономе што ради садашња власт, те да је прича о лошем стању заснована на лажима опозиције.

Огњен Тадић сматра да је потрошачака корпа и статус обичних грађана најбољи показатељ економске политике СНСД-а. Истиче да је Додик, током паузе пријетио да ће се тући, што потврђује да он није човек од дијалога.

Огњен Тадић је обећао грађанима, ако дође на власт да ће са својим пријатељима Александром Вучићем и Томиславом Николићем вратити све српске фирме у Бањалуку.

Милорад Додик је истакао да то пријатељство нема везе, и док Огњен Тадић дође на власт у Српској, ти његови пријатељи неће бити на власти у Србији. Он тврди да је Тадић исподпросечно информисан када је у питању економија, те да се он као председник РС чешће виђа са Александром Вучићем од Тадића.

tv-duel-dodik-tadic-1412889950-579757

Борба против криминала и корупције

Милорад Додик као уводничар осврнуо се на политичку корупцију и навео неке ситуације, које како тврди су одлика СДС-а. Он је оптужио је Огњена Тадића да је кандидовао свог шофера. „Њихов кандидат Цицко Бјелица, носи листу у Источном Сарајеву, а против њега се води поступак“, тврди Додик. Оптужио је Тадића да је бранио убице, те да је, како је рекао, Тадић један неартикулисани дечак. Додик је оптужио Тадића да је лажни кандидат Савеза за промене, који заправо не постоји.

Завршне речи

Огњен Тадић: Нисам срећан што је ова власт узела девет година нашег живота. Спреман сам да са Савезом за промене на поштен и моралан начин то променим. Изађите на изборе

Милорад Додик: Људи треба да искористе своје право и да изађу на изборе. СНСД је уверен у победу и позивамо све наше гласаче да изађу изборе. Желим да избори прођу у миру, фер и поштено.

(АТВ, Курир)