БРОЈКЕ СУ НЕУМОЉИВЕ: Руско тржиште подиже, а ЕУ тржиште руши српског сељака

2

У Русију се више извезе млечних производа, јаја, меда, месних прерађевина, цвећа и биљака него у свих 28 земаља ЕУ заједно.

СРПСКИ ТЕНКОВИ „чекају“ Путина (ФОТО)

18

Тако је премијер одговорио на питање новинара, какав сигнал Србија шаље својим европским партнерима, тиме што је позвала руског лидера.

СИРИЈА ВЕСТИ (ПРЕВОД СРБИН.ИНФО): Велики протести Курда, десетине убијених у Турској

2

У Турској у области Адани, која је близу границе са Сиријом у току су велики протести Курда.

ДСС: Србија има и пријатеље и непријатеље

0

Српска власт води државно и национално неодговорну политику и док је год тако остаће миљеник тзв. српских пријатеља, којима је циљ њено слабљење, дезинтеграција и економска колонизација.

ОДМАХ ОДУЗЕТИ ДОЗВОЛУ Видео који је згрозио цео регион! (Видео)

3

Видео који је освануо на интернету најбољи је доказ како данас за воланом има свакаквих возача.

НА ВОЈНОЈ ПАРАДИ поводом ослобођења Београда требале би да буду и четничке заставе

2

Нису САД и ЕУ уложиле толики труд у обнову фашизма у Европи од Загреба, преко Приштине па све до Кијева да би им сада све то кварили Руси и Срби.

ДАЛЕКОВОДОМ УБИЈАЈУ ЉУДЕ: „Ми смо овде само због пара, друго нас не занима…“

3

Становницима Винче последњих месеци у глави је само једно – страх. Страх за своју будућност, здравље и опстанак на месту које је деценијама њихов дом.

Председнички колегијум СРС – Дочекајмо Путина!

4

Председнички колегијум Српске радикалне странке позива све чланове и симпатизере да са руководством Странке 16. октобра свечано дочекају председника Руске Федерације Владимира Владимировича Путина.

НОВАКОВ ДОЧЕК ЗА ПУТИНА: Ђоковићи истакли велике заставе Србије и Русије!

14

Долазак Владимира Путина главна је тема у Србији већ данима.

УЗБУНА НА АЕРОДРОМУ У БЕОГРАДУ: Украдено оружје из магацина

4

Србија је међу водећим земљама по пореклу муниције коју користе екстремисти Исламске државе у Ираку и Сирији,наводи се у истраживању Конфликт армамент рисерч.

Новопазарац позивао да се на Београд изврше теористички напади

3

Сумња се да су окривљени од истомишљеника у Републици Србији и земаља у региону – БиХ и Хрватској и више земаља западне Европе – Аустрији, Немачкој и Луксембургу, континуирано прикупљали новчана средства и финансирали одлазак више грађана Републике Србије и других земаља, најпре у кампове за терористичку обуку у Сирији, а потом на ратиште. Они су, наводе из тужилаштва, у просторијама месџида „Фуркан”, у Новом Пазару, људима из Србије и иностранства, који су се упутили у Сирију ради учешћа у оружаним сукобима, организовали прихват ради одмора, опремања и пружања неопходних информација пред наставак пута. „Окривљени Мујовић је у Истанбулу дочекивао и прихватао особе које су се упутиле у Сирију, финансирао и организовао њихово пребацивање из Турске до кампова за терористичку обуку на северу Сирије. Подбићанин је у Сирији, углавном у граду Азазу, организовао прихват, смештај и војну обуку придошлих, а Касумовић је врбовао једног човека за одлазак у Сирију, који је ступио у терористичку организацију ИДИЛ и погинуо

КУСТУРИЦА: Да су се Принцип и Андрић држали као садашња опозиција – не би нас било

5

Он је нагласио да су Срби народ који је често побеђивао и губио. „Људи које бирате морају бити одговорни. Наш начин живота није против живота других. Срби више не смеју да праве грешке и овај пут ће или да изграде властиту државу или ће бити асимилирани. Наше политике морају бити јасне“, поручио је Дод

Кина по куповној моћи своје економије претиче САД

14

„Та рачунице је узела у обзир истину да су цене за исту робу у различитим земљама различите. Примера ради, да обична мајица не кошта исто у Шангају и Сан Франциску, па да је зато неразумно упоређивати економије две земље без умизања у обзир тог фактора. Истина је да просечни Кинез зарађује мање од Американца, али је приликом претварања његове зараде у доларе долазило до додатног потцењивања куповне моћи и сваког Кинеза и кинске нације у целини“ – наглашава The Business Insider.

ГЛАВНИ ОДГОВОРНИ УРЕДНИК В. НОВОСТИ на промоцији енциклопедије Catena mundi

4

Поред академика Косте Чавошког и Владете Јеротића, учешће на промоцији енциклопедије Catena mundi потврдио је и Ратко Дмитровић, новинар, публициста, директор „Вечерњих новости“ и редовни колумниста „Печата“ на тему српско-хрватских односа.

ПРОПАДАМО: Србија је са реформаторском Вучићевом владом ушла у – рецесију

5

Индустријска производња у августу ове године била је за 13,1 одсто мања него у истом месецу прошле године, а да је кумулативни међугодишњи пад у првих осам месеци био 4,3 одсто.

Срушио се амерички војни авион на истоку Енглеске

4

Војни амерички авион срушио се данас на једну пољану на истоку Енглеске, а према првим информацијама, пилот је остао жив, саопштила је британска полиција.

Путин наложио почетак градње моста између копненог дела Русије и Крима

3

Његова укупна дужина ће бити 19 километара. Изградња моста такође обухвата низ прилазних саобраћајница, како железничких, тако и аутомобилских, са обе стране, наводи Тас.

Фидел Кастро: НАТО планира “рат истребљења“ против Русије

6

„Слушао сам јуче саопштења новог генералног секретара НАТО. Таква мржња на његовом лицу! Какав изузетан напор он предузима против Руске Федерације”, написао је Кастро.

СТИЖЕ ПУТИН: У Београду се војска припрема за параду, довлаче се тенкови (ВИДЕО)

17

У делу Београда где ће бити одржана војна парада, обављају се последње припреме, радници „Путева“ и „Зеленила“ сређују околину, а затекнути су и припадници војске и оклопна возила данас код Бранковог моста како вежбају за параду.

Русија обећала Србији помоћ у извозу на тржиште Царинске уније

0

„У Србији је доста компанија које се баве производњом и прерадом меса и млека заинтересовано за извоз на руско тржиште. На претходном састанку договорили смо се да контроле испуњености услова објеката заврше наше стручне службе“, рекла је министарка, која се захвалила на поверењу које нам у том смислу пружа руска страна.