КУСТУРИЦА: Да су се Принцип и Андрић држали као садашња опозиција – не би нас било

0

Dodik govor

КАНДИДАТ коалиције СНСД-ДНС-СП за председника Републике Српске Милорад Додик рекао је да је Вишеграду враћена нада за бољи живот, захваљујући прослављеном режисеру Емиру Кустурици и да је поносан на све што је овде створено.

„Захваљујући Кустурици, зауставили смо негативне конотације и успели да изградимо Андрићград, који враћа наду у овај град. Вишеград може постати значајан и огроман историјски пројекат у свету“, рекао је Додик на предизборном скупу у Вишеграду.

Додик, који је и лидер СНСД-а, истакао је да је највиша вредност једног народа да направи своју државу, те нагласио да то могу да учине само велики народи који су у стању да сачувају свој идентитет.

„Држава мора да има институције, а институције реализују пројекте који обезбеђују добар живот грађана. СНСД је Републици Српској обезбедио стабилност и она је то била све ове године“, рекао је Додик.

Он је нагласио да су Срби народ који је често побеђивао и губио. „Људи које бирате морају бити одговорни. Наш начин живота није против живота других. Срби више не смеју да праве грешке и овај пут ће или да изграде властиту државу или ће бити асимилирани. Наше политике морају бити јасне“, поручио је Додик.

Према његовим речима, Република Српска тражи нова радна места и нову социјалну сигурност.

„Данас имамо два велика пријатеља: Русију и Израел. Русија и председник Владимир Путин нас све време бране, стоје иза нас и гаранција су наше стабилности. Велики Владимир Путин зна за Андрићград зато што га је градио Емир Кустурица“, истакао је Додик.

Он је поручио окупљенима да они 12. октобра одлучују и да никада неће одустати од Вишеграда.
„Политика мора да буде јасна, одређена и да одлуке буду добре, како бисмо могли да развијамо оно што смо почели. Република Српска је стабилна и она таква мора да остане“, нагласио је Додик.

Кустурица позвао је грађане да гласају за СНСД, Додика и Цвијановићеву, јер само они могу да сачувају слободу и Републику Српску.

„Пред вама је 12. октобра избор између лажи и истине, између слободе и неслободе, између благодети живота и неимаштине, између Јужног тока и његових противник“, рекао је Кустурица.

„Андрићград је погрешна мета за рушење Милорада Додика и СНСД-а! Андрићград је сјединио наше културе. Само СНСД, Жељка и Додик могу да сачувају слободу и Републику Српску! Питам се како би изгледала данас историја да су се Гаврило Принцип и Андрић понашали како се понаша данашња опозиција. У том случају нас не би било“, сматра Кустурица.

Идејни творац Андићграда навео је да је позивао представнике СДС-а на прославу Видовдана, затим на свечано отварање споменика Андрићу и Петру Другом Петровићу Његошу, али да се нису одазвали.

„Нису смели да дођу, јер су се бојали Бакира Изетбеговића који је за Андрића рекао да је ’фратарско копиле’ које не воли Босну. Још једном вам кажем, имате Додика и гласајте за њега!“, поручио је Кустурица.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!