СИРИЈА ВЕСТИ (ПРЕВОД СРБИН.ИНФО): Битка у граду Кобане кључна за целу Сирију

6

Главни град сиријске курдске области Кoбане нашао се на жестоком удару ИДИС терориста.

ЗАКАЗАО ЦЕО СИСТЕМ: Убијеној девојчици нико није хтео да помогне

14

У случају убице заказао је правосудни систем који га је благо казнио за претходне злочине, као и затворски психолози, који су морали или да га ресоцијализују или да упозоре надлежни центар за социјални рад да није довољно спреман за друштво.

СИРИЈА: Случајни диктатор – историјски разлози рата и исламистички ревашизам

2

Он јест на функцију председника дошао „династијски“, то уопште није спорно. Но, крајње је упитно да ли он самим доласком постаје и „диктатор“.

МИРОСЛАВ ЛАЗАНСКИ: Српска (престоничка) интелигенција је издала свој народ

20

Српска интелигенција, не бојим се оштрих речи, издала је свој народ. Имам у виду пре свега стваралачку и прозападну интелигенцију, престоничку интелигенцију, јер се некако уз њу аутоматски везује и феномен „српске интелигенције”. Због социјалних функција које је испуњавала у друштву, због тога што је служила народу у најтежим време

ИСТОРИЈСКА ИСТИНА: Ниједну ратну заставу Шваба није успео да отме Србину

6

Поробљеном и разореном Србијом од уста до уста је од пролећа 1916. почео да се проноси пркосан глас:
„Ниједну заставу нам нису отели. Војничка и народна част је сачувана!”

НОВИ САД: Сепаратистима дозвољено, патриотама забрањено окупљање! (Видео)

6

Војвођанска партија и Војвођански клуб су саопштили да организују 5. октобра 2014. године (недеља) грађанску „Шетњу за Војводину“ поводом годишњице „Јогурт револуције“ у Новом Саду.

БАНАТСКИ ПАОРИ: Опет трују сељаке (Видео)

2

Банатски паори, асоцијација српских пољопривредника која у своме саставу има 20 удружења из 50 насељених места из Баната и Бачке, издала је саопштење у коме се каже да су поднели пријаву министру пољопривреде, проф др Снежани Богосављевић Бошковић

КАКО УМАЛО НЕ ПОСТАДОХ кандидат за директора „Студија Б“

3

Како испричати ову смешну причу а не понављати Домановића, Нушића, Кафку или Орвела? Најбоље по реду, народски. Ко онај Ваљевац из Времена…

ДСС: Неумесна поређења и савети амбасадора Кирбија

2

Тим подсећањем Кирби је поткрепио своју тезу да ни данас Србија не треба да буде неутрална, док тврдњу да је НАТО „демократска заједница“ није аргументовао – јер то није ни могуће.

ЗАПЕТЉАНА У САНКЦИЈЕ ЕУ може да падне

1

Што се тиче максималне штете – Европа ће добити политичку нестабилност и нереде. Како је показала Украина, у САД-ама су добро научили да припремају наци-фашисте за државне ударе у другим земљама.

ВУЛИН У ХРВАТСКОЈ: Онај ко разбија ћириличну таблу, разбијао би дечије главе

8

Министар Александар Вулин затражо је данас од Европе и Хрватске да не дозволе да се усташка идеологија икада и било где појави. Одржан помен за 2.000 деце жртава логора НДХ у Сиску.

Највеће коло на свету одиграно у Новом Саду (ВИДЕО)

1

Укупно 12.360 фолклораша у народним ношњама играло је данас коло у Новом Саду и тако ушло у Гинисову књигу рекорда као највеће и најдуже коло.

ПРИПРЕМЕ У ПУНОМ ЈЕКУ: И руски мигови долазе на параду! (Видео)

9

Параду ће отворити ешалон Копнене војске. За њима ће наступити дефиле артиљеријских и ПВО оруђа. Од домаће технике највеће интересовање очекује се изазваће оклопњаци лазар, лазар 2, самоходне топ хаубице нора и сора, бесплиотне летелице и наступ руске акрогрупе Стрижи.

УКР- РАТНИ ИЗВЕШТАЈ 04.10.14′: Настављене борбе за аеродром Доњецк, ратују се и другде (Мапа)

7

Најмање 1.300 особа нестало је на територији ДНР од почетка оружаног сукоб. Кијев. Два припадника украјинских снага погинула у области аеродрома Доњецк, истичући да је аеродром и даље под контролом украјинске војске.

Звонко Михајловић: Потписивањем Бриселског споразума угашена свака нада за повратком Срба на Косово и Метохију

4

Српски народ на Косову све је ближе томе да постане „тиква без корена“ – тако је у интервјуу за Глас Русије ситуацију окарактерисао политичар из Штрпца, председник окружног одбора Косовског округа СРС, Звонко Михајловић, који је ових дана посетио Москву.

Немачка шаље 200 падобранаца у Украјину

4

Немачка се спрема да пошаље у Украјину 200 падобранаца који ће помагати сарадницима Организације за европску безбедност и сарадњу у контроли примирја на истоку Украјине, пише Билд, позивајући се на документа министарства одбране Немачке.

Вучић: Радимо најбоље што знамо и можемо

12

Александар Вучић истакао да је Србија стуб политичке стабилности на западном Балкану, а да ће економске реформе које је започела донети бољитак грађанима.

ПРЕГЛЕД СВЕТСКИХ ДЕВИЗНИХ РЕЗЕРВИ – Тема за размишљање (Табеле)

1

Иако уопштена статистика девизних резерви света не представља тајну, ипак се она објављује изузетно ретко. Главни извори такве статистичке информације су Међународни монетарни фонд и Банка за међународне обрачуне.

ПОГЛЕДАЈТЕ СНИМАК: „Ово вам је за Одесу”

28

Укри више нису у прилици да са аеродрома гранатирају и ракетирају Доњецк. Сада је само питање: колико ће још и такав отпор успевати да пружају? Заправо: колико ће их преживети?

Русија први пут у 21. веку има нуклеарни паритет са САД

4

Повећање количине нуклеарног наоружања у Русији везано је за појаву нуклеарних подморница нове класе 955 у Ратној морнарици Русије, које су опремљене ракетама „Булава“ са неколико бојевих глава, као и за замену интерконтиненталних балистичких ракета „Топољ-М“ за ракете „Јарс“ са три бојеве главе.