А НЕКАД СМО БИЛИ СРБИ: Накотило се издајника, што плаћених, што из уверења

30

Тој гамади све иде на руку: капитулантска власт, уштројен народ, дијаболично настројени медији, лудаци сваке врсте, од врха до дна. Просто да се човек грешан запита: да ли смо већ у паклу, или нам фали само корак?

СРС: Немања Шаровић се у Приштини сликао са заставом на којој је Шешељ

5

ПРИШТИНА – Заменик председника Српске радикалне странке Немања Шаровић раширио је у Приштини заставу своје странке са ликом њеног лидера Војислава Шешеља. Шаровић је данас слику објавио на Фејсбуку.

ДСС: Да ли је влада храбра и слободна да каже истину о свим захтевима ЕУ

1

Најновији захтев ЕУ да за њену корист радимо на сопствену штету и фактички се придружимо санкцијама Русији била је добра прилика да се каже пуна истина.

ЗЛАТНИ “ДЕЛФИНИ”: Мађари су хтели да нас увуку у тучу; били смо сјајни

0

Поносам сам што сам био капитен ове екипе. Велики другари, спремни да дају максиму у сваком тренутку, каже Душан Мандић. Пресрећан сам, ово је велики успех младе екипе, каже Гаврил Суботић.

ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКИ ЗАВОД: Ево зашто кажемо да је ВРЕМЕ ПОЛУДЕЛО (Видео)

5

Екстремне временске појаве – суше, поплаве, топлотни и хладни таласи све су учесталија појава у Србији, али и свету последњих деценија.

УПУСТВО – КАКО ПО ЗАКОНУ САЧУВАТИ ЋИРИЛИЦУ: Нећу да потпишем уговор на латиници

4

Сведоци смо честог кршења закона у вези коришћења службеног писма. Имајући у виду разне дилеме у овом прилогу ћемо покушати да истражимо неке аспекте непримењивања службеног писма односно ћирилице у Републици Србији (члан 10 Устава Републике Србије и Законa о службеној употреби језика и писма).

Р. ШАБИЋ, ПОВЕРЕНИК ЗА ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ: Не дајте своје личне податке

2

Само у једној години, и само у једној компанији мобилне телефоније, безбедносне службе приступиле су 272.000 пута листинзима грађана супротно Уставу.

ВОЈВОДА СТЕПА ХТЕО ДА СЕ ОБЕСИ да не учи војну школу!

4

Живот стварно уме да намести чудне ситуације. Једну такву, драматичну, прошао је млади Степа Степановић, који је хтео да се обеси само да не би учио Војну гимназију.

ХРВАТСКИ МИНИСТАР ПРОВОЦИРА: Нећу сести за сто са Селаковићем ако је носио кокарду!

12

Орсат Миљенић изјавио да Загреб ни по коју цену не сме подржати Србију на путу ка ЕУ док се не осуде налогодавци злочина на Овчари.

УКР -РАТНИ ИЗВЕШТАЈ 24.08.’14 – Проруси у офанзиви ослободили седам села (Мапа)

7

На северном фронту, ударна групација Алексеја Мозговоја напредује ка Северодоњецку, који је колико јуче био 30 км удаљен од линије фронта.

КИЈЕВ: Велика војна парада; ДОЊЕЦК: Велика војна парада заробљених УКР војника (Видео)

27

Председник Украјине Петро Порошенко је најавио да ће држава издвојити 2,3 милијарде евра за опремање војске у наредне три године.

АМЕРИЧКИ МЕДИЈИ: Путин мудрији од Обаме и Мекејна

11

Цитирајући горе наведени чланак из Вашингтон поста, амерички прорепубликански American Conservative констатује да то није изненађујуће, да је све то пре годину дана Запад упозорио руски председник Владимир Путин, у чланку за Њујор тајмс, у септембру 2013.

Мирјана Бобић-Мојсиловић: Прање мозгова

16

Једно наизглед забавно планетарно лудило захватило је и наше просторе. Поливање кофом пуном леда, и изазивање других да то ураде, у име добротворне акције којом се сакупља новац за истраживање лека за Амyотропхиц латерал сцлеросис (АЛС), неуролошко обољење у Америци познато и као Лу Геригова болест, постало је у исто време и планетарна медијска забава

Поглавица меко срце

4

Прелиставајући новине човек може свашта да сазна. Неки пут невероватна сазнања и вести из новина нас доведу до питања шта смо ми до сада мислили, како смо живели и одакле нам толике заблуде које трају вековима. Тако смо готово у свим медијима 09.јуна 2014. могли да прочитамо следећу изјаву поглавице, која треба ваљда да скине још једну српску заблуду о томе ко су нам пријатељи а ко не

Какви јунаци! Подмлађена Србија срушила Мађаре после пенала за титулу Светског купа!

3

Ватерполисти Србије освојили су титулу на Светском купу у Казахстану, и то победивши Мађарску са 11:9 (1:2, 3:3, 1:1, 2:1, 4:2) у финалу после пенала. Водили су Мађари током већег дела меча, често са два гола разлике, да би се за пенале изборили Васић и Суботић головима за 7:7, уз сјајне одбране Живојиновића. Он је у пенал серији одбранио један ударац уз пречку Мађара, док су извођачи пенала из табора Србије били незаустављиви.

Антон Холцер: Дозвола за убијање Срба

4

Масакри над цивилним становништвом које су аустроугарски војници починили на почетку рата изведени су по налогу Врховне команде Хабзбуршке монархије. О аустријској страни злочина прича Антон Холцер, једини аустријски историчар који се у протеклих сто година бавио истраживањем злочина у Мачви.

„МАЛИ” СПОРТОВИ – ВЕЛИКИ УСПЕСИ: Без афера, уз мало медијске пажње, до много успеха

0

Тамо где се расипа огроман новац, где и навијачи траже свој део колача, међународни успеси делују као немогућа мисија, док на другој страни, у скромним условима, ничу нови миљеници нације

СРПСКИ ТРИЈУМФ – ПРЕ ТАЧНО 100 ГОДИНА: Церcка битка – ремек дело ратне вештине

0

Церска битка, по начину вођења и исходу представља ремек-дело ратне вештине (као прелаз из стратегијске одбране у контранапад)

Путин се спрема да најновијим оружјем „обрадује“ Запад!

5

Да Русија прави нове видове оружја које треба да јој помогне да одржи баланс снага са моћном Америком и њеним савезницима, недавно је сасвим отворено говорио председник Владимир Путин.

Православни свештеник одбио да се хрватски бранилац сахрани уз војне почасти!

3

На православном гробљу светог Спаса у Шибенику православни свештеник није допустио да се хрватски бранилац православне вере, 54-годишњи Војислав Беадер покопа уз војне почасти.