Прочитај ми чланак

Православни свештеник одбио да се хрватски бранилац сахрани уз војне почасти!

0

На православном гробљу светог Спаса у Шибенику православни свештеник није допустио да се хрватски бранилац православне вере, 54-годишњи Војислав Беадер покопа уз војне почасти.

SvSpasaПравославни свештеник против „бранитеља“ 

Упркос захтеву породи,ц свештеник није допустио почасном воду Хрватске војске да се од свог саборца опрости уз војне почасти, испаљивањем почасних плотуна и уз хрватску заставу и забранио им је улазак на православно гробље. Беадерова породица томе се успротивила па је бранитељ на крају покопан уз присуство почасног вода, али без православног свештеника.

Инцидент на православном гробљу није први такав у Шибенику. Православни свештеници већ су неколико пута одбијали покопати шибенске браниоце православне вероисповести уз војне почасти што је изазвало негативне реакције јавности у Шибенику.

Браниоци и представници Удружења ’113. шибенске бригаде’ згрожени су оваквим поступком православних свештеника.

-Нажалост, ово се стално понавља. Неко очигледно лечи своје комплексе на овакав начин и то на светом месту као што је гробље, рекао је председник Удружења ’113. бригаде’ Ђони Вртипрах.

До коментара пароха шибенске Српске православне цркве Милорада Ђурђевића није се успело доћи јер је, како су казали из СПЦ-а приликом нашег телефонског позива, ‘парох је три дана одсутан’.

(Правда)