ДА ЛИ ЋЕ ВОДЕЋИ српски политичари дати оставке?

2

Председник ДС Бојан Пајтић и остали лидери странака требало би личним примером да покажу како заступају став да политичари који су обележили живот Србије последњих 15 или 20 година треба да се повуку са страначких и државних функција и препусте место новим, неукаљаним људима.

САД ИМАМО И АРАПСКУ БАНКУ: „Мирабанк, акционарско друштво Београд”

2

Ништа нама без ислама: претходна валст није могла без Азербејџана, ова не може без Емирата.

ШТА ЈЕ ЈОШ ПОТРЕБНО ЗА УЛАЗАК српске робе у Русију на велика врата?

8

А с обзиром да је Србија остала скоро једина земља у Европи која има привилегију приступа руском тржишту – такав логистички центар ће итекако служити сврси. И то на обострану корист.

Ваздухопловни савез Србије: Европско првенство у параглајдингу

0

13. ФАИ (Међународна ваздухопловна федерација) Европско првенство у параглајдингу, које је започело трећег августа на Копаонику – Рашка, завршено је протеклог викенда. Најбржи пилот старог континента је Торстен Сигел (Torsten Siegel) из Немачке.

СРС: ЕУ говори језиком уцена

2

Српска радикална странка захтева обустављање преговора са ЕУ, јер ЕУ није партнер који сарадњу базира на равноправним основама, већ се искључиво служи језиком уцена, иако нас представници Владе Србије већ месецима убеђују у супротно.

ДВЕРИ: Вучић и Влада Србије да се изјасне да ли поштују територијални интегритет Русије?

11

Покрет Двери поставља отворено, јасно и недвосмислено питање премијеру Александру Вучићу и Влади Републике Србије, на које очекујемо исто такав отворен, јасан и недвосмислен одговор: да ли признајете територијални интегритет Руске Федерације?

ВТА ЛИСТА: Ана прескочила Јелену, две Српкиње међу десет најбољих

1

Најзад, међу првих 200 тенисерки света из Србије је још само Весна Долонц која је покварила пласман за осам места и сада је 148. на ВТА листи.

АТП ЛИСТА: Поред лоших игара у Синсинатију и Торонту Ђоковић увећао предност

0

Новак Ђоковић је искористио одсуство Надала на Мастерсу у Синсинатију и упркос раној елиминацији од Томија Робреда сачувао прво место на листи са 12.770 бодова.

Имамо ли јабуке за Русију?

3

усија је један од највећих увозника хране на коју потроши 43 милијарде долара годишње. Једна трећина од тога, стизала је из ЕУ, али то је сада стопирано. Србија има велику шансу да попуни део те празнине, мисли агроекономиста Бранислав Влаховић.

Србија као Јапан: Од Београда до Бара за само 16 сати, брзина достиже од 20 до 50 км на сат!

1

Нешто мање од четири деценије од како је отворена, овом пругом путници се тако од прве до последње станице возе најмање 16 сати, често истим вагонима који су били у употреби и када је саобраћајница пуштена у промет! Из обе железнице добро пазе да се у композицији не нађе неки од вагона у којем су у 21. веку промењене пресвлаке за седишта.

МОМЦИ ИЗ КРАЈА НАЈБОЉЕ ПУЦАЈУ ТРИЦЕ: „Тројка из блока” Београд 2014 (Видео)

1

У конкуренцији од 152 учесника победнички пехар припао је Николи Тиосављевићу, који је у финалној серији убацио 15 тројки.

Меркел: Санкције Русији морају да остану на снази

11

Она је такође истакла да обавеза НАТО да помогне балтичким земљама „није само на папиру”, већ мора да се испуни у случају потребе.

Ирак: Џихадисти беже од рата са женама, јер ако их убију – не могу у рај!

3

Оне су озбиљна претња џихадистима који не воле и не желе да ратују са женама. Наиме, према њиховом веровању – ако те убије жена, нећеш ићи у рај.

ЕП ПЛИВАЊЕ: Стјепановић шампион Европе!

1

Од 19 часова у полуфиналу на 50 метара делфин ће пливати Иван Ленђер.

ЗУКОРЛИЋ – ДОКЛЕ ВИШЕ: „Санџак“ треба да буде држава, Срби су окупатори

13

Упркос свим потешкоћама с којима се суочавамо живећи 100 година окупирани од Србије и Црне Горе, пошто се Санџак налази између њих, ми нисмо престајали да постојимо упркос масовном етничком чишћењу у Првом и Другом светском рату, те упркос последњим ратовима, у Босни и на Косову – казао је Зукорлић и навео које земље окружују Санџак – Црна Гора, Србија, Косово, те да је положај ове регије важан јер спаја Босну с Косовом, док Србију спаја од Црне Горе, односно раздваја од ње.

Извоз у Русију: Апел на српске произвођаче да се држе реалног нивоа цена

1

У Калињинград, руски град свега 35 километара од пољске границе, уместо суседних, које су под ембаргом, већ су почеле да стижу српске јабуке. Како би роба из земље која није подлегла општој европској санкционој грозници лакше била увезена у Русију, у Привредној комори Србије почео је да ради Координациони центар за подршку извозницима у Русију.

Ердоган ударио на Србе: Нећу дозволити изградњу крста на Златишту изнад Сарајева

57

Истина је да су у току рата страдали и Срби у Сарајеву, али су страдали од својих суманутих сународњака који су их бомбардовали са брда.“ прокоментарисао је Ердоган за Истанбулски радио

Асанж напушта еквадорску амбасаду

1

„Бити заточен на различите начине у овој земљи без оптужнице већ четири године, а две године у амбасади која нема простор за излазак на ваздух, а из тог разлога ни сунчеве светлости… то је окружење у којој би свака здрава особа убрзо имала одређене потешкоће“, рекао је Асанж, преноси Танјуг.

Уместо Украјинаца, на Косово стижу Мађари

4

Команда Кфора у Приштини потврдила је данас да ће украјински контигент у тој мировној мисији бити делимично смањен и додала да ће тај одлазак бити компензован повећањем броја мађарских војника у међународним снагама.

Турчинов: Украјини неопходна војна помоћ од ЕУ и НАТО

1

Његова изјава изазвала је незадовољство Москве, а шеф руске дипломатије Сергеј Лавров рекао је новинарима у Берлину да је захтев за војну помоћ упућен државама ЕУ и НАТО изван оквира ранијих договора.