ХРАБРА СУНЧИЦА: Продавачица истерала наоружаног лопова из радње! (ВИДЕО

1

Ова драматична ситуација одгирала се прошле недеље у центру Београда. Наоружани лопов ушао је у продавницу и затражио новац од продавачице која је, нећете веровати, успела да га отера без употребе силе.

САД преузимају главну реч у Украјини

3

Дан пошто је Бела кућа званично потврдила да је директор Централне обавештајне агенције (ЦИА) Џон Бренан прошлог викенда боравио у Кијеву, новинарима се нуде индиције и полудокази, по којима ЦИА вуче конце у „малој Русији” – што је име за Украјину у обавештајном жаргону САД. Ово име је преузето из времена између 1859. и 1862. године, када је каснији пруски канцелар и ујединитељ Немачког царства Ото фон Бизмарк боравио у Санкт Петербургу, као амбасадор Берлина.

Друловић зове Митровића, Костића, Лукача и Лазовића

0

Вршилац дужности фудбалског селектора прави план за америчку турнеју, а каже и да намерава да остане на клупи државног тима до Мундијала у Русији 2018.

Србија гостује Републици Српској

0

Репрезентација Србије играће 4. септембра у Бања Луци пријатељски меч са селекцијом Републике Српске, потврдио је председник ФСРС Миле Ковачевић.

НОВИ САЛЕ ЂОРЂЕВИЋ: Ко су клинци који погађају као он? (ВИДЕО)

0

Свим љубитељима кошарке у нашој земљи, а нарочито онима којима је црно-бела боја у срцу, 16. април 1992. године остаће вечно урезан у памћење. Тада је Александар Ђорђевић у дворани “Абди Ипекчи” у Истанбулу погодио легендарну тројку за победу Партизана над Хувентудом и освајање титуле првака Европе.

Чанак: Спреман сам да помогнем, можда будем председник скупштине

8

„Осећам велику стрепњу, овакав дисбалнс власти и опозиције је застрашујућ“, рекао је Чанак.

Приштина и Тирана држе седницу на месту где се налази „Жута кућа“

2

За место заједничког састанка владе Албаније и представника привремених институција Приштине, одржаног у среду, изабрано је место Кукеш, где се налазила злогласна „Жута кућа“ у којој су Срби убијани и у којој су им вађени органи намењени илегалној трговини!

Да ли Србија може да добије одштету од земаља НАТО?

7

СРЈ је у априлу 1999. године покренула поступак пред Међународним судом правде, органом Уједињених нација, али да се суд огласио ненадлежним пошто СРЈ није била у то време чланица УН. И Европски суд за људска права одлучио је на исти начин по тужбама на накнаду штете које су му подносиле жртве бомбардовања.

Еулекс полиција непожељна на северу КиМ

0

Управљачки тим за успостављање Заједнице српских општина, градоначелници са севера Косова, представници локалних самоуправа и начелник митровичког округа саопштили су вечерас да отказују сарадњу Еулекс полицији, а њене припаднике прогласили су „непожељним“ на северу покрајине због све учесталијих хапшења Срба.

Басеску: Молдавија да се уједини с Румунијом

4

Румунски председник истиче како је у души „безрезервни униониста“ и како има намеру да се, кад му истекне мандат, пријави и за молдавско држављанство.

Додик: Наш одговор је самосталност

0

Коментаришући последње ставове Европске уније о БиХ, он је навео да је „видљиво подаништво и улизиштво појединаца у вези тих ставова, који могу бити само препорука”.

Кларк: Украјини су потребни борбени авиони и противтенковске ракете

15

Бивши командант НАТО, пензионисани генерал Весли Кларк, који је командовао нападом на СР Југославију 1999, оценио је да је украјинској војсци потребна помоћ.

ХРАБРИ РУСИ: Ладом јурили украјински тенк! (ВИДЕО)

0

На снимку се види како проруски активисти јуре тенк давајући инструкције војницима да стану и искључе мотор

РУСЕ ЧУВА МРТВА РУКА: Од овог оружја страхује НАТО! У случају напада уследио би пакао! (Видео)

2

Главни фактор одвраћања од Трећег светског рата представља чињеница да Русија поседује систем који омогућује наношење другог нуклеарног удара (нуклеарна одмазда) чак и при потпуном уништењу командних пунктова и линија везе Ракетних јединица стратешке намене.

ФОТО АЛБУМ (20 СЛИКА): Српска војска дефилејом одушевила Ужичане!

18

Преко десет хиљада Ужичана поздравило је припаднике своје војске који су продефиловали централним градским тргом праћени војном музиком и налетима борбене авијације. Како је то изгледало поглејте овде

ДАН ВОЈСКЕ: Ужичани поздравили СРПСКУ ВОЈСКУ која је дефиловала центром града (Видео)

9

Николић је рекао да очекује да Србија стане на ноге уз накнаду штете која јој је неправдом учињена 1999. године.

ЉУТИ У ЗАГРЕБУ: Боб Дилан ослобођен оптужбе да је вређао Хрвате (Видео)

5

Истрага због „вређања у јавности и подстицања мржње“ против Дилана је покренута децембра 2013. године, на основу тужбе коју је поднео Савет хрватске заједнице у Француској.

Почела саслушања „СРБОМРЗАЦА“ – Карлеуша отишла за Турску

1

У Вишем тужилаштву почело саслушање сведока у истрази против припадника СНП „Наши“ Ивана Ивановића, због објављивања списка „30 највећих србомрзаца“.

Почела конститутивна седница Скупштине Србије; Чанак: Биће промена у Војводини

1

Лидер Лиге социјалдемократа Војводине Ненад Чанак изјавио је да очекује да ће нови сазив парламента разматрати и донети нови устав Србије као и да је сигуран да ће врло брзо у Војводини „доћи до одређених промена“.

ОДЕ И ЗАПАД УКРАЈИНЕ – ПОЉАЦИ ИЗ ЖИТОМИРА: И ми хоћемо да се отцепимо и припојимо Пољској!

5

Житомирска област, насељена углавном становништвом пољског порекла, расписла је референдум на којем ће се изјаснити о већој аутономији, а затим и о присаједињењу Пољској.