• Почетна
  • СПОРТ
  • Друловић зове Митровића, Костића, Лукача и Лазовића
Прочитај ми чланак

Друловић зове Митровића, Костића, Лукача и Лазовића

0

Untitled-1

Вршилац дужности фудбалског селектора прави план за америчку турнеју, а каже и да намерава да остане на клупи државног тима до Мундијала у Русији 2018.

Пријатељске утакмице на америчкој турнеји против Јамајке 26. маја у Њу Џерсију, Панаме, 31. маја у Чикагу и Бразила, 6. јуна у Сао Паолу, требало би да послуже нашем фудбалском селектору за стварање репрезентације коју од септембра очекују квалификације за Првенство Европе у Француској 2016.

Вршилац дужности селектор, некадашњи фудбалски репрезентативац Љубинко Друловић, свакодневно са својим сарадницима прати форму стандардних али и неких потенцијалних репрезентативаца. На недавној премијери у Даблину, када је први пут званично сео на клупу наше најјаче репрезентације, забележио је прву победу (2:1).

– Верујем у оно што ради. Имамо одличне фудбалере, од којих неки играју и у највећим европским клубовима. Са друге стране, имамо ту срећу да је стигла плејада талентованих играча, која куца на врата репрезентације. Повремено ћемо звати и неке нове фудбалере, за које верујем да могу брзо да се уклопе у наш систем рада -каже селектор.

Да ли то значи да ћете за предстојеће пријатељске утакмице звати нове играче?

– Сматрам да треба дати шансу и играчима из домаћег шампионата. Често потцењујемо домаћу лигу. Размишљам да позовем по једног играча Партизана и Црвене звезде. Како сада ствари стоје, позвао бих голмана Партизана Милана Лукача и нападача Звезде Дарка Лазовића, који из утакмице у утакмицу пружа све боље партије.

Да ли планирате да позовете и неког новог фудбалера из иностранства?

– Имајући у виду то да нас на турнеји очекују јаки противници, ту пре свега мислим на утакмицу са Бразилом, 6. јуна у Сао Паолу, као и да је Матија Настасић још увек повређен, а опет имајући у виду одличне партије које пружа у дресу шпанског Ваљадолида, као позајмљен играч Бенфике, размишљам да позовем и штопера Стефана Митровића. Такође ћу звати и Филипа Костића који у дресу холандског Гронингена пружа све боље партије.

Нисте од оних тренера који не крију своје планове?

– У данашње време тешко је било шта сакрити. На крају, немам потребе ништа да кријем. Мој став је јасан: за Србију ће играти само најбољи играчи.

Хоћете да кажете да не очекујете притиске менаџера, као што је до сада био случај?

– Не занимају ме никакви лични интереси, на првом месту ми је успех и повратак репрезентације на место које објективно заслужује. Пред Србијом је велики фудбалски пројекат, желимо да изборимо пласман на првенство Европе у Француској, лично верујем да имамо добре шансе.

Друловић се такође не обазире на разне чаршијске приче, да му Савез већ увелико спрема наследника.

– Досадашњи однос са председником Караџићем и генералним секретаром Лаковићем је више него коректан. Добио сам шансу која се једном указује у каријери, и зато сам спреман да је максимално искористим. Моји планови са репрезентацијом Србије нису везани само до Француске већ себе видим на клупи до Светског првенства у Русији 2018. године.

Сваки савез добро дошао

– Србија је земља фудбала, где свако мисли да најбоље зна овај посао. Често ми прилазе људи, дају савете. Додуше, има и добрих савета, које ћу можда и применити када будем састављао тим, каже Друловић.

 

(Политика)