УДАР НА ДОЛАР: Дошло је време за смену САД са трона светског лидера

11

Москва је са својим савезницима решила да сруши тај поредак, што за последицу може имати пропаст америчке империје, распад НАТО пакта и ЕУ.

Енглески медији објавили шокантну фотографију: Сви Срби морају умрети!

17

Британски Индипендент објавио је фотографију чији језив призор представља мрачан подсетник на време великог зла које је остало иза нама, и упозорава да светска страдања почињу када људи забораве људскост и патње које су због насиља прошли у својој историји.

СРБИЈА – НЕКАД И САД: Зашто је овладао дух конформизма и капитуланства?

3

Шта се то драстично променило у земљи, која се још Србија зове, у последњих сто година? Оно што се некада звало национално достојанство и државничка одговорност изгледа да је одавно нестало. Да ли су на ту поражавајућу чињеницу утицали ратови, страдања, бесмислене политичке борбе, једноумље, кукавичлук и „слугерањски“ менталитет?

УКРАЈИНА – вештачка држава

1

«Две Украјине» – југо-источна и западна – имају, вероватно, последњу шансу да наставе заједничко путовање кроз историју. То је федерализација за сада још јединствене државе на основи узајамног поштовања и пружања регионима најширих пуномоћја. На примеру једне од западних територија – Лавовске области – можемо да видимо, по чему се разликују западни Украјинци од становника југо-истока.

ЗАНИМЉИВА РУСИЈА: Мрзе лето због комараца

0

Нови Уренгој – Лети га зову град маховине. Толико је, кажу, има, да од ње не може ништа друго да се сеје, па се баште с цвећем или с поврћем овде могу видети само на разгледницама. Зими је ово ледени град с рекордно ниском температуром и до минус 54, колико је било и ове зиме.

ДУЕЛ ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ И ПАРТИЗАНА: Вечити ривали у филму за одрасле

0

Телевизијски дуел између Дулета Вујошевића и Небојше Човића у „Утиску недеље” морао је да буде приказан иза поноћи. И да буде означен као – филм за одрасле. Али, како то није учињено и како је већ прошло тачно недељу дана од Дулетових и Човићевих међусобних размена знања о анатомији људског тела, од врата или гуше, па надоле, после чега би се замонашио и Саша Поповић, поставља се питање: шта је, осим мерења две мегаломанске сујете и сазнања о разбацивању новца јавних предузећа, показао тај спортско-политички ријалити?

ПРЕВАРАНТКИЊА: Динар ми није дала, а рибала сам станове месец дана!

4

Власница агенције за чишћење станова „Кристал“ годинама изграбљује и не исплаћује жене које раде за њу. Поред тога, никад ни са једном није потписала никакав уговор, а адреса на коју се агенција води је лажна. Најгоре од свега је што се власница свима представља другачије – некоме као Славица, некоме као Душица, а некоме као Катарина.

ЈУРИШАО НА НЕМАЧКЕ БОМБАРДЕРЕ: Мистерија смрти пилота Краљевине Југославије решена после 73 године

5

После 73 године откривена је тајна где почива Ото Сеп, храбри пилот ловац Краљевине Југославије, који је јуначки погинуо изнад Шумадије у борби с немачким авионима које је пресрео док су се враћали после бомбардовања Београда.

БРАВО: Креативни Шпанци разбеснели банкаре!

3

Незадовољни банкарским сектором, Шпанци су омраженим банкама одлучили да узврате ударац на оригиналан начин, пасивном окупацијом банкарских шалтера.

Црна слика српске просвете

5

Оно што се догодило у претходној деценији у српском образовању није се догодило нигде и никад. За само осам година донета су три потпуно нова и потпуно различита закона о образовању. Такав преседан није забележен у историји законодавства. Карактеристика свих њих је да је сваки наредни био све либералнији према ученицима и њиховим обавезама, а све строжи, ригиднији према наставницима.

Које информације Фејсбук доставља полицији?

4

Компанија Фејсбук објавила је други извештај о захтевима влада за подацима, који овај пут укључује и податке о ограничавању или уклањању садржаја са ове друштвене мреже.

Зашто је Русији потребана источна Украјина

5

За Дан победе, 9. маја, у Москви се припрема до сада невиђена војна парада, пишу тамошњи медији. Русија је усред модернизације својих оружаних снага, и у те сврхе до краја деценије намерава да потроши више стотина милијарди долара.

Хрватска: Први МИГ 21 са ремонта из Украјине стигао на – камиону

4

У уторак, 15. априла у Загреб ће стићи и украјински тим од 11 инжењера и техничара који ће са хрватским колегама поново саставити авион и припремити све за завршна тестирања, саопштило је хрватско Министарство одбране (МОРХ), а преноси Хин

Руси одликовали Бајатовића

5

Високо руско признање Бајатовићу је уручио Игор Јевгењевич Смиков, руководилац Руског парламентарног центра и председник Комитета за доделу ордена. Смиков је рекао да је Бајатовић у Русији препознат по личном залагању и доприносу у борби против тероризма.

ЛУКАШЕНКО: Русија нема разлога да се боји санкција Запада

1

„Само, ни Меркелова и остали нису глупи и потпуно су свесни колико данас зависе од Русије. Сви они имају велике реалне високотехнолоше секторе економије којима су потребни ресурси, а ти ресурси су – на истоку. Зато Русија и нема разлога да се боји никаквих санкција”.

У Славјанску више људи погинуло и рањено на обе стране

0

Украјинске специјалне снаге размениле су данас ватру с про-руском милицијом код града Словјанска, на истоку земље, а погинуо је један официр службе безбедности, јавила је агенција АП која је раније пренела да у том граду нема трагова сукоба.

НДС: Нећемо у Владу ако уђе СПС

1

„Иако смо се током разговора, углавном, сложили око тога који су централни проблеми нашег друштва, уколико би СПС ушла Владу, сматрамо да не би било могуће решавати те проблеме. Дубоког смо уверења да би са СПС у Влади ти проблеми били само продубљени и НДС не жели да учествује у томе“, наводи се у саопштењу.

СРБИ КРЕЋУ У БОРБУ: Хоћемо аутономију, Славеносербија се опет буди!

23

УКРАЈИНА – Срби су, на барикадама у Луганску, тражили своја права, која су им стекли преци у Русији 1753. године. СЛАВЈАНОСЕРБИЈА – с десетинама насеља, која су носила имена из старог краја: Панчево, Вршац, Вараждин, Карловац, Вуковар, Осијек… И данас постоји насеље које носи име те српске области Славјаносербск – 33 км од Луганска.

Јесте ли спремни за „крвави Месец“? (Видео)

0

Призор тоталног помрачења месеца 15. априла означиће почетак тетраде, ретке појаве четири лунарне еклипсе у наредне две године.

УН КОНАЧНО ПРИЗНАЛЕ: Запрашујемо вас и контролишемо време!

6

Циљ је како тврде контрола и измена времена у сврху заштите пољопривреде и усева због глобалног загревања