Прочитај ми чланак

Јесте ли спремни за „крвави Месец“? (Видео)

0

krvavi-mesec

Призор тоталног помрачења месеца 15. априла означиће почетак тетраде, ретке појаве четири лунарне еклипсе у наредне две године.

И док се астрономи радују овом ретком призору, неки хришћани верују да је ова серија такозваних “крвавих Месеца” повезана са библијским пророчанством о смаку света.

Лунарне еклипсе догађају се када се Сунце, Земља и Месец “поравнају” тако да Земљина сенка падне на месец и помрачи га. Такозвани “крвави месец”, кажу астрономи, црвену боју добија због преламања сунчевих зрака кроз Земљину атмосферу.

“То је исти ефекат који видите кад Сунце поприми црвенкасто-наранџасту боју током заласка, само што се у овом случају преломљена сунчева светлост пресликава на Месец, преноси ЈуЕсЕј Тудеј објашњење астронома Џералда Мекигена из Свемирског центра “Чабот”. Он је рекао и да ће током еклипсе Марс бити јасно видљив.

Док астрономи са нестрпљењем очекују овај догађај који ће бити видљив широм Северне Америке, али и Новог Зеланда и Пацифика, постоје и они који су озбиљно забринути.

Џона Хеге у својој књизи “Four Blood Moons: Something is about to change” наводи да ће после овог догађаја уследити велике промене а могуће је и да ће лунарна тетрада бити испуњење библијског пророчанства – “пре него што дође велики дан Господњи, сунце ће се претворити у таму, а месец у крв”.

Прва еклипса почиње 15. априла, док ће остале три уследити 8. октобра, затим 8. априла и 28. септембра 2015.

(Блиц)