Ово је најефикаснији начин да нико никад не види шта сте тражили по интернету (ВИДЕО)

1

После ове „терапије“ нико неће моћи да додје до ваших података.

„ДРУГА НАРАНЏАСТА“: Мали корак ка великом америчком циљу

1

Другу наранџасту револуцију и преврат у Кијеву организовали су држављани САД, тврди амерички публициста Стив Вајсман у чланку објављеном на независном интернет-ресурсу Reader Supported News. При томе аутор је убеђен да главни циљ Вашингтона ни из далека није Украјина. Све што се дешавало на просторима ове земље само је део америчког плана усмереног против Русије.

Бањалучанка живи без пребијене паре! (ВИДЕО)

3

Антички народи су имали изреку „Уколико нешто није добро за све људе, онда уопште није добро“. У Африци, то се кратко и јасно каже – ‘Убунту’, а млада Бањалучанка Маја Рисовић открива како ће концепт свијета без новца стићи и на Балкан.

Похвале српској визији спорта у Милану

0

Милано – Као резултат италијанско-српског пријатељства, али и међусобног уважавања, у Милану је на јединствен начин обележен Светски дан спорта (6. април) који се ове године први пут обележава широм света, а најавио га је прошлог августа у Уједињеним нацијама Новак Ђоковић.

Како је Хрватска оптужила Србију за геноцид током акције „Олуја”

4

Објављивање писаних поднесака из спора Хрватске и Србије по међусобним тужбама за геноцид на сајту Међународног суда правде показало је колико су поједине оптужбе Загреба на рачун Београда биле не само неутемељене већ чак и бизарне.

Прича српског писца у руском преводу

0

Приповетка „Сиротица“ српског писца Мирослава Тохоља преведена је на руски језик. Она говори о рату 1992. године у Босни. Аутор посебно оштро пореди смрт у мирнодопско време и смрту у време рата.

РУСИЈА: ОВК и нова косовска армија

1

У Бриселу су још 2013. године високо оценили актуелне безбедносне снаге Косова (КПС). Експерти НАТО-а сматрају да оне могу у потпуности самостално да делују и да су спремне да реше различите „кризне ситуације“ како на својој територији тако и шире. Похвале из централе НАТО су примљене у Приштини са ентузијазмом. Тим пре што, према различитим изворима, КПС располаже са довољном количином лаког наоружања и сопственом артиљеријом.

Санџаклију убили Албанци

0

Невџад Гојак (37) из Франкфурта, иначе пореклом из Србије, убијен је у недељу рано ујутру у обрачуну на степеницама Шлос Штрасе у Офенбаху. Њега је, како „Вести“ незванично сазнају, напала група Албанаца, а један од њих га је током туче убио више пута ножем у груди и стомак, а посекао га је и по лицу. Иако је Хитна помоћ врло брзо стигла на место обрачуна, Гојаку није било помоћи и он је преминуо на лицу места.

Вучић опасно заратио с Русима

8

Држава Србија као власник 29 процената Нафтне индустрије Србије (НИС) жели и одговарајући део профита, рекао је лидер Српске напредне странке и мандатар нове владе Александар Вучић. Овај необично оштар тон будућег премијера незапамћен је у односима Београда са већинским власником НИС-а, моћном руском компанијом иза које директно стоји Кремљ.

ОТАЦ МАЛЕ АНАСТАСИЈЕ: Рекла је да одлази на боље место да се игра са другарима

3

Девојчица Анастасија Трајковић (10) из Врања изгубила је у уторак ујутру битку за живот. Девојчица се заједно са родитељима борила против ретког облика хордома, а бројни покушаји лечења нису уродили плодом. У кругу породице, према речима оца Драгана, Анастасија је рекла да одлази на неко боље место да се игра са друговима из школе, а затим је утонула у кому.

Дачић близу новог кабинета?

2

Прва два човека одлазеће владе – премијер Ивица Дачић и први потпредседник Александар Вучић, корак су ближи коалиционој сарадњи и у новом мандату.

Четири сценарија инвазије Русије на Украјину

3

Париз, Москва – Стручњаци британског Краљевског института за одбрамбене студије (РУСИ) разрадили су четири сценарија инвазије Русије на Украјину – од демонстрације силе до поделе, објавио је данас француски дневник Фигаро.

ПОВЕРЉИВИ ДОКУМЕНТИ: ЕУ уводи праве санкције Русији, одустаје од Јужног тока?

7

Председник Европске комисије Жозе Мануел Барозо је наговестио да ће Европска унија ускоро увести праве санкције Русији и да је градња Јужног тока „мртав посао“.

Британија подржава терористе: Немамо ништа против ОВК, основати војску

3

„Ми немамо ништа против оснивања оружаних санага Косова, али та одлука је на косовској влади и парламенту“, рекао је Клиф.

„Бошњаци“ оптужују Србију: Запостављен је босански језик и писмо

5

Председник Бошњачког националног већа Есад Џуџевић упутио је данас писма шефу преговарачког тима за вођење преговора о приступању Србије ЕУ Тањи Мишевић, шефу Делегације ЕУ у Србији Мајклу Девенпорту и шефу Мисије ОЕБС у Србији Петру Буркхарду у коме их је обавестио о проблемима те заједнице у остваривању њихових права.

У Доњецку почело формирање народне владе

0

Активисти, који су заузели зграду локалне самоуправе у Доњецку, су почели формирање „привремене народне владе“, изјавио је на тргу испред зграде један од представника протестне акције.

Хоће ли Русија сломити кичму долару? (ВИДЕО)

2

Гас, нафта и оружје за рубље. То је оно што руски монополисти мисле да ураде на светском тржишту. Иницијатива је потекла од првог човека ВТВ банке, Андреја Костина. Према његовим речима, пребацивање на плаћање у другој валути ће задати ударац систему долара. Питање је да ли ће остали учесници на тржишту, посебно у области нафте и гаса, пристати на такве услове.

СРС: Најоштрије осуђујемо противправно хапшење Ивана Ивановића

1

Када би се прихватила пракса хапшења због изношења политичких квалификација требало би судити свима који људе називају фашистима, који људе називају шовинистима, који воде рат против свега слободарског, као што то раде Наташа Кандић, Соња Бисерко, Соња Лихт.

Мајкл Давенпорт и Мајкл Кирби подржали рад Гејева у Београду

9

Амбасадори ЕУ и САД, Мајкл Давенпорт и Мајкл Кирби посетили су у знак подршке Геј стрејт алијансу, која је претходних дана добила нове претње, овај пут смрћу.

ТИМОШЕНКО: Кад Запад притисне Путина, вратиће нам Крим

14

„Крим је Украјински и биће враћен. Како? Убеђена сам да ће бити враћен захваљујући систематском снажном притиску читавог западног света на Путина“, рекла је Тимошенкова у уторак за време састанка са студентима Националног педагошког факултета.