Прочитај ми чланак

СРС: Најоштрије осуђујемо противправно хапшење Ивана Ивановића

0

ivanovic-ivan-zastava

Српска радикална странка најоштрије осуђује режим због хапшења и одређивања притвора Ивану Ивановићу, председнику СНП Наши, осумњиченом због наводног распиривања националне, расне, верске и друге дискриминације.

Објављивање имена неких људи који су означени као србомрсци је политичка квалификација и на њу се може одговорити на политички начин, а не правном репресијом.

Када би се прихватила пракса хапшења због изношења политичких квалификација требало би судити свима који људе називају фашистима, који људе називају шовинистима, који воде рат против свега слободарског, као што то раде Наташа Кандић, Соња Бисерко, Соња Лихт…

Иван Ивановић у тексту који је објављен на сајту СНП Наши није помињао ничију расну, верску, националну ни било коју другу припадност, нити је позивао на насиље и одмазду.

Српска радикална странка позива надлежне органе да поступају у складу са законом, да не буду слепи послушници режима и да одмах укину противправни притвор Ивану Ивановићу, који изношењем политичких квалификација није починио никакво кривично дело.

(СРС-НСПМ)