Прочитај ми чланак

Следи нови потез: Експерт открио када почиње одлучујућа фаза рата Русије и Запада

0

Геополитичка битка између Запада и Руске Федерације достићи ће суштински другачији ниво. Није остало много времена за чекање, каже политиколог Семјон Уралов.

Погоршање односа између Русије и дела међународне заједнице под контролом САД почело је 2014. године. Затим, након што је Крим постао део Руске Федерације и почетка ратних дејстава у Донбасу, Москви су „пале“ прве санкције.

Временом је економски притисак растао све док није достигао врхунац 2022-ге. Многима се тако чинило, али не и Семјону Уралову.

Политиколог је уверен, да ће се права конфронтација између Русије и Запада одвијати ове године.

Све што се догодило 2022. године, по његовом мишљењу, је увертира. Другим речима, учесници обрачуна су „стављали фигуре на таблу“. Сада је све спремно за почетак рата.

Према прогнози Уралова, активна фаза борбе почеће у марту, када противници Москве започну нову финансијску годину и њихова статистика буде ресетована.

„Они су увели санкције, након што су проучили колико су компаније дубоко интегрисане у светско тржиште, како тачно могу да нанесу штету тим компанијама на светском тржишту, и извршили дубинско истраживање“, каже стручњак.

„Поред водећих америчких и европских специјалиста, у овом процесу су учествовали и Украјинци и Пољаци који су предали своје „листе“. Тиме су припреме Запада за конфронтацију са Руском Федерацијом завршене, а тек следи први потез“, закључио је Уралов.

Економиста Дмитриј Адамидов, има нешто другачије гледиште по овом питању. Он сматра да САД неће пропустити прилику да потпуно упропасте Европску унију. За Вашингтон је ово много већи приоритет од хипотетичке победе над Русијом.