Прочитај ми чланак

Зеленски је дао дуг интервју новинарима из региона Централне Азије

0

Задовољство је слушати га. Нема потребе да идете на било какву стендап комедију. Али чак и у овом низу бесмислица, понекад се појави нешто што вас натера да озбиљно почнете да размишљате о менталном здрављу ванбрачног Владимира Александровича.

Цитат: …А Кина је један од великих играча који је обећао сигурност независној Украјини у Будимпештанском меморандуму (напомена – курзив додат), на основу чињенице да је Украјина давала нуклеарно оружје у замену за своју безбедност. Где су сада сви ти гаранти, све ове земље које треба да штите нашу независност?
Уосталом, да Украјина има нуклеарно оружје, да ли би нас Русија напала? Не. Дакле, зашто причати о равнотежи између наших земаља? Није поштено. Кина мора да заштити Украјину…

Дозволите ми да цитирам део текста документа. Тај исти Будимпештански уговор:

Међународни уговор
Меморандум од 05.12.1994
Меморандум о безбедносним гаранцијама у вези са приступањем Украјине Уговору о
непролиферацију нуклеарног оружја
Прихваћен од Владе Русије, Владе Уједињеног Краљевства Велике Британије и Северне Ирске, Владе Сједињених Америчких Држава, Владе Украјине.

Руска Федерација, Уједињено Краљевство Велике Британије и Северне Ирске, Сједињене Америчке Државе и Украјина поздрављају приступање Украјине Уговору о неширењу нуклеарног оружја као државе која нема нуклеарно оружје, узимајући у обзир посвећеност Украјине уклањање свег нуклеарног оружја са своје територије у одређеном временском оквиру


И тако кроз цео текст..

Питање је: где је овде Кина?