Прочитај ми чланак

ПОГЛЕДАЈТЕ Тренутак када полиција почиње да пуца у мирне демонстранте (ВИДЕО)

0

Хиљада Холанђана је у петак увече изашло на централне тргове и улице Ротердама на протесту против карантина, обавезних вакцина, ковид пасоша и генерално корона диктатуре. Претежно су демонстрарали млади, што се види на снимцима. Народ је мирно стајао, појединци су скандирали, када су се зачули пуцњи из полицијског кордона и појавио дим.

Појединци су забележили почетак насиља на улицама…

Као што се види на снимцима, махом младићи и девојке су потпуно мирно протестовали, певали и ђускали као да су на журци на отвореном. Зато је још страшније што је полиција добила наређење да пуца бојевом муницијом без икаквог повода.

Након експлозије и првих пуцњева, кренула је паника, општи метеж, јурњава, али многи су наставили да мобилним телефонима снимају немиле сцене и у трку.

Као што се види, полиција наоружана до зуба кидише на голоруке демонстранте, било да пружају неки отпор или само стоје.

Стравична сцена је кад полиција пуца на младића који стоји (не види се да ли и он држи подигнуте руке у знак предаје као остали), након рањавања он пада на тротоар и јауче, а народ притрчава да му помогне.

На друштвеним мрежама су написали да је младић са снимка обилно крварио јер му је разорена артерија, да је приватним аутомобилом пребачен у болницу јер није било времена да се чека Хитна помоћ, која вероватно не би ни могла да приђе од хаоса на улици, као и да не знају у каквом је стању пошто су на пријему у болницу рекли да можда неће преживети јер је изгубио превише крви будући да је упуцан у велики крвни суд.

Након тога су поједине групе младића кренуле у одмазду, схвативши да их напада „непријатељ“, па су почели да уништавају полицијске аутомобиле, што се види на снимку испод.

Полиција је извела псе, коњицу, оклопна возила, користила је водене топове и експлозивне направе, као и бојеву муницију.

Јавно мњење је у шоку због насиља полиције, судећи по коментарима на друштвеним мрежама, већина Холанђана подржава протесте и оштро се противи фашистичким корона мерама, чак и вакцинисани јер схватају да и њима следе карантини као невакцинисанима (као у Аустрији) и приморавање на обавезну вакцинацију на сваких неколико месеци.

Деле се фотографије ухапшених, на фотографији је човек који је ухапшен док је мирно стајао и чекао вести о упуцаном пријатељу са којим је дошао на протест.

За данас (суботу) су такође најављени протести против корона диктатуре широм Холандије.

 

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!