Прочитај ми чланак

ПАНИЧНА ЦЕНЗУРА 89% људи гласало против обавезне вакцине, емисија обрисала анкету

0

Телевизијска емисија ИТВ-а ‘Добро јутро Британијо’ наишла је на бројне критике на друштвеним мрежама након брисања анкете која је показала да се велика већина испитаника противи обавезној вакцинацији против ковид-19.

Анкета, која је гледаоце питала да ли је “време да вакцине постану обавезне” као одговор за наводно ширење варијанте ковид-19 омикрон, објављена је на Twitter-у у уторак и убрзо је добила више од 42.000 гласова.

Невероватних 89% оних који су гласали противило се било каквој идеји да вакцинација буде обавезна, са само 11% који су били за.

Међутим, након што је анкета постала вирална, корисници друштвених мрежа приметили су да ју је администратор Twitter налога Good Morning Britain обрисао, а критичари су оптужили програм да покушава прикрити јавни консензус.

“Зашто сте избрисали ову анкету, да ли зато што су вам рекли да то урадите? Или зато што показује да људи не подржавају ово с**ње, ову тиранску будућност коју ваше колеге желе” написала је једна од неколико хиљада особа које су са пуним правом критиковале овај вид паничне цензуре.

Администратор Good Morning Britain – емисије чији је водитељ био контроверзни проваксерски коментатор Пиерс Морган – није гледаоцима и публици објаснио зашто је уклонио анкету.