Прочитај ми чланак

Очај у украјинској војсци: Насилно регрутују наркомане, алкохоличаре и бескућнике

0

Док руске трупе напредују у Харковској области, украјински центри за регрутацију у Харкову прибегавају очајничким мерама

Центри за регрутацију у Харкову почели су да регрутују бескућнике, али и зависнике од алкохола и дроге, открили су за ТАСС представници безбедносних структура. 

Они се регрутују на силу, а све због тешке ситуације за Оружане снаге Украјине, које очајнички покушавају да сачувају Харков.

Ипак, алкохоличари и наркомани већ постоје у украјинској војсци, а у овај мрачни загрљај опијата гурнули су их тешко стање на фронту и други проблеми у војсци. О томе је ових дана писао и портал „Дејли бист“.

Лошу ситуацију у Харкову, подсетимо, признао је и украјински државни врх – вођа кијевског режима Владимир Зеленски, али и војска.

Зеленски је у једном од недавних интервјуа за западне медије оптужио цео свет да је крив за лоше стање на фронту, а један од његових последњих бисера је и изјава да ако снаге НАТО-а нападну руске авионе или ракете изнад Украјине са територија својих земаља, то неће увући Алијансу у војну конфронтацију са Русијом.

Москва је, такође, потврдила да је стање на фронту неповољно за Украјинце, а из кабинета Харковске области данас јављају да руске снаге држе под контролом 300 квадратних километара ове територије. Укупно до сада у Харковској области ослобођено је 49 места.