Прочитај ми чланак

Москва: Упркос свим напорима, кијевски режим и Запад не могу да промене ситуацију

0

У Вашингтону, Лондону и другим западним престоницама, кукавички изјављују да нису умешани у терор који је покренуо Владимир Зеленски против цивилног становништва Русије, али њихове кијевске марионете не крију одакле долазе обавештајни подаци, указала је портпаролка руског Министарства спољних послова

У немоћном бесу због сопствених војних неуспеха, кијевски режим наставља да се свети Русији изводећи терористичке нападе на њене становнике и цивилне циљеве – бандеровце ништа не зауставља, изјавила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

Наиме, она је напоменула да Кијев има за циљ да уништи све – да убије што више невиних и ненаоружаних, жена, деце и стараца, а за то користи западно оружје, укључујући америчке ракете АТАЦМС, ХАРМ и британско-француски „сторм шедоу“.

„У Вашингтону, Лондону и другим западним престоницама, кукавички изјављују да нису умешани у терор који је покренуо Владимир Зеленски против цивилног становништва Русије. Али њихове кијевске марионете не крију одакле долазе обавештајни подаци и сателитски снимци, ко спрема одговарајуће нападе и даје зелено светло за њихову реализацију“, казала је Захарова на данашњем брифингу.

Она је подсетила да управо о томе пише и „Волтстрит џорнал“, недавно објавивши да „укронацисти“ траже од администрације америчког председника Џозефа Бајдена да помогне у идентификацији циљева у Русији, које украјинске оружане снаге могу да нападну, укључујући америчко оружје.

Захарова је додала да ма какве год напоре улагали, кијевски режим и његови англосаксонски господари, они нису у стању да промене ситуацију на линији фронта.

„Оружане снаге Русије самоуверено решавају све постављене задатке у оквиру Специјалне војне операције. Руске агенције за спровођење закона пажљиво снимају злочине украјинских неонациста. Ниједан злочин кијевског режима не пролази незапажено. Сви умешани су идентификовани“, поручила је Захарова.

О хитном сазивању Рамштајн групе

Захарова се осврнула на 22. састанак контакт групе за пружање одбрамбене помоћи Украјини у Рамштајн формату, напоменувши да су разлог састанка били алармантни позиви Кијева на хитну масовну војну помоћ, пре свега на системе противваздушне одбране и разне муниције.

„Постављено је питање о модалитетима коришћења транши, које је Вашингтон доделио у износу од две милијарде долара. Сада је Украјина добила зелено светло за постављање одбрамбених налога у трећим земљама, а не само у Сједињеним Државама. То указује да су Американци, пратећи Европљане, суочени са низом могућности свог војно-индустријског комплекса и покушавају да нађу излаз тако што ће привући производне ресурсе страних партнера за подршку режиму Зеленског“, указала је.

Она је додала да, како би одржали стално опадајући морал Оружаних снага Украјине, шеф Пентагона Лојд Остин је уверио да ће „Сједињене Државе предузети мере за испоруку готово сваке недеље широког спектра војних производа потребних Украјини“.

„Види се да мало ко од савезника Кијева верује у његов успех. Нико није спреман за нову опасну рунду ескалације нити да преузме одговорност за њу. Као резултат тога, састанак није донео никакве сензације или преломне одлуке. Нису се оствариле жеље кијевског режима о слању страних војних контингената или да НАТО заштити небо Украјине од руских пројектила“, поручила је Захарова.