Прочитај ми чланак

Мигранти чине скоро 6 од 10 осумњичених за насилне злочине у Немачкој

0

Осумњичени мигранти одговорни су за скоро 6 од 10 насилних злочина у Немачкој, према новим подацима које је објавила савезна влада.

Упркос томе што чине око 14,6 одсто становништва, страни мигранти су одговорни за 58,5 одсто свих насилних злочина.

Странци без немачког пасоша чине 111.517 осумњичених за насилне злочине од укупно 190.605 осумњичених за целу земљу.

Статистику је објавила Федерална канцеларија криминалистичке полиције, а преноси НТВ.

Број не-Немаца осумњичених за насилне злочине порастао је за 14,5 одсто у односу на претходну годину, док страни мигранти такође чине 187.000 од укупно 424.000 осумњичених за крађе.

„Не рачунајући имиграционе злочине, број не-Немаца осумњичених за било који злочин порастао је за 17,8 одсто у 2023. на 923.269 осумњичених, што представља скоро половину од укупно 2,25 милиона осумњичених за злочине прошле године“, извештава Бреитбарт.

НТВ је покушала да оправда криминал страних миграната тврдећи да су они доживели насиље у својим матичним земљама, што „снижава праг за коришћење насиља“.

Посебно, бројке не укључују мигранте који су касније добили немачко држављанство или оне са миграционом позадином преко једног од својих родитеља.

Андреа Линдхолц, члан парламента Бундестага из странке Хришћанско-социјална унија (ЦСУ) десног центра, рекла је да Немачка достиже своју „границу“ у својој „способности да интегрише“ мигранте, додајући да интеграција има велику цену.

Сада постоји већинско противљење масовној миграцији међу Немцима, упркос томе што естаблишмент демонизује оне који имају такве ставове као десничарске екстремисте.

Немачка влада је раније обећала да ће повећати депортације страних криминалаца након огромног пораста криминала миграната.

АфД која је против масовних миграција је друга највећа партија у Немачкој и најпопуларнија међу младима, али савезна влада покушава да је забрани у име „очувања демократије“.