Прочитај ми чланак

Кличко подржао Залужног: Украјинска војска је у ћорсокаку…

0

Данас се само ради о томе да ли ће Украјина уопште наставити да постоји, поручује градоначелник Кијева

Главнокомандујући Оружаних снага Украјине Валериј Залужни рекао је истину о тренутној ситуацији у којој се налазе украјинске трупе на фронту, изјавио је градоначелник Кијева Виталиј Кличко за швајцарски портал „20 Минутен“.

Раније је Валериј Залужни признао да је дошло до застоја у сукобу и за „Економист“ навео да „највероватније неће бити дубоког и успешног продора“. Кијев и Запад очекивали су више од дуго најављиване украјинске контраофанзиве.

Подржавши Залужног, Кличко је оценио да људи понекад не желе да чују истину.

„Главнокомандујући Оружаних снага Украјине преузео је одговорност и објаснио право стање већине јединица војске и образложио разлоге за ћорсокак. Можемо еуфорично да лажемо наше људе и партнере, али нећемо моћи то да радимо заувек“, признао је Кличко.

Градоначелник украјинске престонице је назвао критике низа украјинских политичара на рачун Залужног неправедним, поручивши да је на његовој страни.

На питање новинара швајцарског портала да ли има политичке амбиције у вези са местом председника Украјине, градоначелник Кијева је рекао да би сада „било глупо да се размишља о томе“.

„Данас се само ради о томе да ли ће Украјина уопште наставити да постоји. Истовремено, међу нашим политичарима је већ у току позициони рат – у земљи која је несигурна у своје постојање. То је једноставно глупо. Тако да би било неразумно да сада говорим о својим политичким амбицијама“, истакао је.

Кличко је додао да није изненађен падом популарности Владимира Зеленског, као и да украјински председник плаћа за грешке које је направио.

„Људи виде ко је ефикасан, а ко није. Било је и има много очекивања. Зеленски плаћа за грешке које је направио“, закључио је.