• Почетна
  • СВЕТ
  • Муслимани из БиХ купују цркве и претварају их у џамије
Прочитај ми чланак

Муслимани из БиХ купују цркве и претварају их у џамије

0

САРАЈЕВО – Шведску, као и још неке европске државе, није мимоишла исламизација, што показују примери новог верског бизниса – муслимани из Босне и Херцеговине у земљи на северу континента купују „пропале” цркве и претварају их у џамије.

О верском бизнису у Шведској сведочи потез ефендије Абдурамановског, који је са општином Гиславед потписао уговор о куповини једне цркве коју ће преуредити у џамију.

Ефендија је, преноси сарајевски „Дневни аваз”, прецизирао да је цркву купило 350 Бошњака који након ратног изгнанства живе у Гиславеду, уз констатацију да су били „вешти преговарачи – почетну цену од 1,7 снизили су на 1,2 милиона круна.

Занимљиво је како је ефендија Абдурамановски успео „средити” све папире за џамију: посао је пребацио на једног архитекту, који је у допису општини написао да се намена објекта неће мењати – остаје верски.

„Бунили су се неки, али све је било по закону”, навео је ефендија и подсетио да се у новије време догађају позитивни процеси, односно да се Бошњаци не селе у Турску него на Запад, међу хришћански свет.

(Танјуг)