Прочитај ми чланак

Звездаш Малбашић на позајмици у Партизану!

0

malbasicПосле Николе Гулана,  Партизан је договорио и долазак Филипа Малбашића (21). Челници црно-белих су утаначили последње детаље сарадње са младим репрезентативцем Србије, у Хумску долази на једногодишњу позајмицу из Хофенхајма.

(Спорт26)
Малбашићев менаџер, Ранко Стојић прошле седмице је потврдио да првак Србије жели његовог клијента, изјавио тада да је приоритет одлазак Филипа у иностранство, али се у међувремену ситуација променила, а спортски директор Парног ваљка, Алберт Нађ успео да издејствује долазак бившег фудбалера Рада.

После две године суперлигашког фудбала у Раду, Малбашић је у лето 2012. прешао у немачки Хофанхајм, а мада на теренима Бундеслиге није одиграо ни минут, људи који га познају кажу да је у том периоду додатно радио на брзини и експлозивности, па остаје да се види хоће ли те карактеристике представити Гробарима, као играч на левом боку средњег реда, о чему је причао и Вук Рашовић.

Малбашић је четврти новајлија Партизана у летњем прелазном року, претходно су ангажовани голман Милан Лукач, десни бек Никола Аксентијевић, напослетку леви бек и задњи везни Никола Гулан, а клуб ће наредних дана покушати да појача конкуренцију на месту задњег везног, довођењем још једног играча.

 
Долазак Малбашића добитак је за Партизан, али остаје да се види како ће навијачи шампионске екипе да прихвате у својим редовима великог навијача Звезде, који је одрастао на Бежанијској коси, где је стационирана једна од најутицајнијих навијачких подгрупа Делија.

Малбашић је 14. маја 2013. у интервију за СПОРТ26 изјавио да му је црвено бела боја при срцу. У опширном разговору популарни “Пипи” је објснио због чега је прекобројан у Хофенхајму, ко му је све помогао да постане озбиљан фудбалер, а о љубави према клубу са Маракане, Малбашић је рекао:

– Била је то тешка одлука, али сам се у договору са мајком Весном, сестром Уном и менаџером Ранком Стојићем одлучио да одем у најбољу лигу на свету. Нисам погрешио, али сигурно да остаје жеља да једном заиграм на Маракани у дресу Звезде. Сада то није реално, али ћу се трудити да ме фудбалски пут нанесе у наш најславнији клуб. То ми је дечачки сан, мада сам много заволео Рад, после боравка на Бањици. Наши малобројни, али екстремно верни навијачи, увек бодре младе играче и због тога је милина играти у Раду.

Занимљиво је да Малбашић није једини фудбалер из београдског насеља Бежанијска коса који је као дете заволео црвено  белу боју, али га је професионални пут одвео на други део Топчидера. Пре њега међу другарима и офанзивни бек Владимир Волков је био познат као велики фан црвено беле боје, али је после доласка из Шерифа, “променио плочу” поставши велики “Гробар”….

Погледај: Филип Малбашич: Желим да заиграм на Маракани