Прочитај ми чланак

Звезда остала без Европе

0

Црвено-бели завршили учешће у квалификацијама за Лигу шампиона

ФОТО: В. Марковић

ФОТО: В. Марковић

Трећим поразом на квалификационом турниру у Бреши, Црвена звезда је завршила учешће у Лиги шампиона за ову сезону. Како нису успели да се домогну треће фазе квалификација, црвено-бели су ставили тачку на учешће у европским такмичењима.

Равноправан ривал против руског тима наш вицешампион био је само уна почетку када је са два гола Вељко Танкосић одржавао резултатску равнотежу. У наставку, Руси су били доминантни, на крају убедљиво славили. Ипак, Синтезу ова победа није била довољна да остане на међународној сцени.

Из Ф групе у последњу рунду квалификација прошли су Бреша и ОШЦ. У доигравање иду још Спорт Менаџмент и Егер (Е група), Хановер и Јадран Царине (Г група), те Приморје и Орадеа (Х група). Жребом ће бити одређени парови. Победници двомеча иду у групну фазу Лиге шампиона, поражени се прикључују Купу Европе од четвртфинала.

Синтез – Црвена звезда 11:4 (4:2, 4:0, 1:1, 2:1)

Судије: Тајлан (Турска), Шварц (Израел). Искључења: Синтез 6, Црвена звезда 10; Петерци: синтез: 2 (2).

СИНТЕЗ: Максимов, Плискевич 1, Зинатулин 1, Одинцов, Николаенко 1, Бичков 1, Магомајев 2, Нагајев 2, Латипов 1, Рижов Алејничев 2, Мареља, Шепељејев, Антонов.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Краљ, Танкосић 3, Јовић, Ивошевић, Радовић, Илић, Николов, Љубеновић, Бурсаћ, Ћорић, Драшковић, Пековић 1, Тодоровски.