Прочитај ми чланак

ЖРЕБ ЗА ЛИГУ ЕВРОПЕ: ПАРТИЗАН против Видеотона, а ЗВЕЗДА на Краснодар!

0

Фудбалери Партизана ће се у борби за пласман у Лигу Европе састати са Видеотоном, док ће Црвена звезда пролаз у европско такмичење тражити против Краснодара.

Оба српска тима би, према жребу, требало да буду домаћини у првим мечевима.

Пред освајачима дупле круне је двомеч са мађарском екипом коју са клупе предводи прошлосезонски први стратег Партизана Марко Николић, заједно са нападачима Марком Шћеповићем и Данком Лазовићем, док ће пред навијачима Звезде, али као фудбалер Краснодара, поново заиграти Михаило Ристић.

„Црно-бели“ су успели да стигну до повлашћеног статуса, након испадања у квалификацијама за Лигу шампиона и повољних резултата осталих мечева, док ће вечити ривал у трци за место у другом по значају европском фудбалском клупском такмичењу имати нешто тежи пут.

У Ниону су претходно извучени и парови плеј-оф рунде за улазак у Лигу шампиона – опширније у посебној вести.

Ток жреба:

Партизан се нашао у Групи 4, међу повлашћеним тимовима заједно са Олимпиком из Марсеља, ПАОК, Легијом, Викторијом из Плзења и Зенитом, а потенцијални противници су Видеотон, Шериф, АЕК, Утрехт, Домжале и Естерсунд.

На другој страни, Звезда је међу неносиоцима у Групи 1, са Маритимом, АЕК, Осијеком и Шкендијом. Може да се састане са Миланом, Динамом из Кијева, Краснодаром, Брижем или бечком Аустријом.

Звезда је успела да избегне италијански Милан, али не и руски Краснодар, са којим ће се борити за пласман у Лигу Европе и прву утакмицу ће играти као домаћин.

Куглице су учиниле своје – Марко Николић ће се вратити у Хумску 1 брже него што је очекивао пошто је Партизану као противник у трци за место у европском такмичењу изабран мађарски Видеотон. 

Парови плеј-офа за пласман у Лигу Европе:

Шкендија – Милан
Вардар – Фенербахче
Ајакс – Розенборг
Осијек – Аустрија Беч
Звезда – Краснодар
Алтах – Макаби Тел Авив
БАТЕ – Олександрија
Клуб Бриж – АЕК
Маритимо – Динамо Кијев
Динамо Загреб – Скендербег
Лудогорец – Судува
Панатинаикос – Атлетик Билбао
Аполон – Митјиланд
Домжале – Марсеј
Партизан – Видеотон
ФХ – Брага
Евертон – Хајдук Сплит
Утрехт – Зенит
Легија – Шериф
Витролул – Салцбург
Плзењ – АЕК Ларнака
ПАОК – Естерсунд