• Почетна
  • СПОРТ
  • Загреб под полицијском опсадом због српских навијача
Прочитај ми чланак

Загреб под полицијском опсадом због српских навијача

0

У случају доласка гостујућих навијача, њима организатори неће дозволити улазак на стадион с обзиром на споразум фудбалских савеза којим је онемогућена продаја улазница за гостујуће навијаче

policija-2-500x333

Хрватска полиција уочи фудбалске утакмице између репрезентација Хрватске и Србије, која је означена утакмицом високог ризика, припрема низ мера безбедности на целом подручју Загреба.

У Служби за односе с јавношћу хрватског Министарства унутрашњих послова агенцији Бета речено је да ће мерама безбедности, уз стадион “Максимир”, бити обухваћени службени објекти смештаја гостију из Србије, али и цело подручје града Загреба.

Иако ће се договором фудбалских савеза Хрватске и Србије утакмица у Загребу играти без гостујућих навијача, у МУП-у наводе да ће “због могућег евентуалног доласка ризичних навијача гостујуће репрезентације бити појачане граничне контроле и контроле праваца путовања према граду Загребу“.

– У случају доласка гостујућих навијача, њима организатори неће дозволити улазак на стадион с обзиром на споразум фудбалских савеза којим је онемогућена продаја улазница за гостујуће навијаче и то како за утакмицу у Загребу, тако и за утакмицу која ће се 6. септембра играти у Републици Србији – рекли су агенцији Бета у МУП-у.

Квалификациона утакмица за Светско првенство између Хрватске и Србије игра се на загребачком стадиону “Максимир” у петак, 22. марта у 18 сати.

 

Телеграф