• Почетна
  • СПОРТ
  • Вујошевић: Војиновић одлучио дерби! Радоњић: Одбраном до победе
Прочитај ми чланак

Вујошевић: Војиновић одлучио дерби! Радоњић: Одбраном до победе

0

DEJAN RODONJIC, DUŠKO VUJOŠEVIC

(Mондо)

Тренер црно-белих сматра да је Милија Војиновић у одлучујућим тренуцима судио на штету његовог тима. Тренер Звезде каже да је ово веома битна победа и да је циљ да се сруши дугогодишњи шампион.

Узбудљив „вечити дерби“, први у низу који нас очекују у овој сезони, донео је одличну кошарку, много борбе, продужетак, покоју судијску грешку, одлично навијање…

Победа је припала Црвеној звезди Телеком, али не би било незаслужено и да су црно-бели, оптерећени многим проблемима, уписали бодове – 83:86 (73:73).

Нормално, различита расположења у два табора после утакмице, али у Партизану истичу да нису клонули духом.

„Нема падања!“, поручио је увек борбени капитен Драган Милосављевић, који је још једном потврдио да је мотор екипе.

„С обзиром на све што нас је пратило последњих дана, а пре свега повреду Леа Вестермана, мислим да смо одиграли добру утакмицу и да смо имали мало среће и памети у одлучујућим тренуцима, могли смо ми да славимо. Нема падања, дуга је сезона и пред нама су нове утакмице“, додао је он.
Повезане вести

Тренер Душко Вујошевић честитао је ривалу на победи, али и својим момцима на пожртвованој игри изнад свих граница.

Али, имао је шта и да каже на рачун судијској критеријума. Тачније, означио је једног од тројице арбитара – Милију Војиновића – као човека који је одлучио дерби!

„Он је одлучио утакмицу, када је на четири разлике за нас свирао Кинзију фаул у нападу, а потом и аут за Звезду“, рекао је Вујошевић, приметивши и да Црвена звезда „добро ради са појединим судијама“ и да „то даје резултате“.

Ипак, Вујошевић је пре свега честитао Звезди на победи, рекавши да је створила и озбиљан клуб и озбиљан тим, апострофирајући добру игру Бобана Марјановића (27 поена, 6ск).

Али и ту је имао замерку на арбитражу:

„Њему су се толерисале три секунде у рекету, а то је велика предност за тако јаког и високог центра. Он је често камповао у рекету, а да је то суђено морао би бар на моменат да изађе и опет буде принуђен да се бори за добру позицију под кошем“.

РАДОЊИЋ: ОДБРАНОМ КРЕНУЛИ КА ПОБЕДИ
Тренер црвено-белих Дејан Радоњић рекао је да је ово била веома битна победа за његову екипу, како због освојених бодова, тако и због тога што је ово ипак дерби, којих ће, додао је, бити много у текућој сезони.

„Ово је важна победа, јер нам је први циљ пласман на Фајнал фор АБА лиге. Знали смо да ће Партизан одиграти овако, он се максимално мобилисао и знали смо да ће оставити све на паркету како би славио пред својим навијачима“, рекао је Радоњић.

„Имали смо много проблема са њиховим офанзивним скоком, али и они са нашим. Када смо одиграли чврсто одбрану и када је кренуо шут, успели смо да преломило меч и да славимо…“

„Ми и даље морамо много да радимо како бисмо на крају били испред Партизана, који годинама добро ради, прави резултате и актуелни је шампион“, додао је Звездин све сигурнији стратег.

Он је изразио наду да ће екипа успети да пружи максимум на предстојећем гостовању Локомотиви Кубањ.

„Ако успемо и тамо да победимо, биће одлично, али не толико због борбе за пласман у Топ 16, него са аспекта напретка и константног побољшања наше игре“.