Прочитај ми чланак

ВУЈОШЕВИЋ ‘ОПЛЕО’ ПО ЦРВЕНО-БЕЛИМА: Живот није праведан, имаће и Звезда проблема!

0

PARTIZAN-MACCABI_13-640x422

Сукоб између ФИБА и Евролиге тренутно мори целу Европу, а Душко Вујошевић је за ‘Ало’ дао свој суд целокупне ситуације, која, сагласан је и он, никако није добра.

– Ситуација у вези са ФИБА и Евролигом мора да се реши. То треба свима да буде јасно. Једноставно, мора да се пронађе неки компромис, овако не иде – порука је Вујошевића.

– Сматрам да је кошаркашки савез Србије исхитрено реаговао овом забраном. Требало је да сачекају расплет на нивоу на ком се сукоб заиста дешава, између ФИБА и Евролиге. Уместо тога, КСС се истрчао са суспензијом. Дакле, треба реаговати када правила буду постављена за Шпанце, Италијане и остале државе у којима је кошарка развијена – истакао је Вујошевић.

Грчка је јуче стала не само против клубова који су се изјаснили да ће играти Еврокуп, већ и против највећих тимова, који желе да играју Евролигу. То у Србији није случај, већ је на удару само Партизан, не и Црвена звезда.

– Живот није праведан, правда има своју цену. Проблем се шири јер ФИБА није признала ни десетогодишње уговоре које је потписало оних 11 клубова, тако да ће и Црвена звезда имати проблеме – изјавио је тренер Лиможа.

Затим је још једном ‘пецнуо’ бившег великог ривала, упоредивши односе према треренима у елиминисаним четвртфиналистима Евролиге, Панатинаикосу и Црвеној звезди.

– За неке клубове је вансеријски успех да играју у четвртфиналу Евролиге и да буду поражени са 0:3, док други одмах отпусте тренера То само говори о апсурду тренерске професије. С обзиром да је ПАО велики клуб, мењање тренера усред сезоне представља губитак стила – закључио је најтрофејнији тренер у историји Партизана.

Извор: hotsport