Прочитај ми чланак

ВРАЋА СЕ У ШУТЕРСКУ ФОРМУ Бјелица је на овакву партију чекао више од месец дана

0

Кошаркаши Минесоте се налазе у веома доброј форми, добили су седам од претходних осам мечева, а пред "вуковима" су пали и Лос Анђелес Лејкерси. Славила је екипа Немање Бјелице са 114:96 уз солидну ролу нашег кошаркаша.

Иза крилног центра Србије је повреда стопала, па се он полако враћа у форму у којој је био пре одсуства од око месец дана. Тренер Том Тибодо му даје минутажу, што Бјелица зна да користи.

Тако је било и на дуелу против Лејкерса… Наш кошаркаш је на терену провео 14 минута и то време је искористио на веома добар начин. Дошао је до пет поена, које је скупио шутирајући 2/4 из игре, од чега је погодио једну тројку из три покушаја. Дакле, једини његов шут за два поена био је прецизан.

Притом, имао је и четири скока и асистенцију, што је заокружило његов веома добар учинак. Али, показао је Бјелица да се полако враћа у шутерску форму, јер је погодио тројку и показао да му је шут са дистанце јако оружје.

Поменути далекометни хитац је постигао у првом полувремену, када је Минесота немилице затрпавала кош „језерџија“. Та тројка је за њега веома значајна, јер је на њу чекао, веровали или не, више од месец дана.

Наиме, Бјелица је био један од најпрецизнијих тројкаша пре повреде, био је на врху лиге по проценту успешности, али су проблеми са стопалом све покварили. Није могао да игра више од месец дана, а када се вратио на терен, никако није успевао да погоди са дистанце.

Прекинуо је Бјелица незгодну серију, па би то, надамо се, требало да представља увод у његове још боље партије.

Што се самог меча тиче, Минесоте је дошла до седме победе у последњих осам мечева и тако је потврдила високе амбиције ове сезоне у НБА лиги. „Вукове“ су до новог тријумфа водили Џими Батлер са 28 и Ендру Вигинс са 21 поеном, док су код Лејкерса најбољи били Џордан Кларксон са 20 и Џулијус Рендл са 16 поена.

Резултати НБА лиге:

Бруклин – Орландо 98:95

Торонто – Милвоки 131:127 (после продужетка)

Чикаго – Портланд 120:124 (после продужетка)

Минесота – Лос Анђелес Лејкерси 114:96