Прочитај ми чланак

ВОША ИДЕ ДАЉЕ: Издржала притисак Сампдорије и поред два примљена гола прошла је даље

0
Фото: Ненад Михајловић

Фото: Ненад Михајловић

Нови Сад је дуго чекао овакав спектакл и долазак великог клуба. Са капиталом од чудесних 4:0 из првог сусрета одиграног у Торину, Воша је против Сампдорије у реваншу могла да игра за душу Вујадина Бошкова, легенде оба тима.

Трибина су биле обојене у црвено-бело, испод једне је писало: “Војводина је на једној страни, а сви остали на другој”. Све је мирисало на европску јесен у “српској Атини”, а почаст покојном “Чика Вуји” одата је и сликом из млађих дана, док су италијански навијачи донели транспарент: “У славу Вујкета”.

Емоције су на терену остављене по страни, играли су пулени Златомира Загорчића свесни да имају велику предност из првог дуела, док су гости деловали као да их ни не занима да покушају да направе чудо и дођу евентуално до продужетака. Један бљесак Ђеновљана у 15. минуту био је довољан да Едер ударцем из прве затресе мрежу Жакуле на асистенцију Муријела, али све осим тога била је бледа партија изабраника Валтера Зенге.

До одласка на одмор издвојила се и шанса која је прекинула мирнији период игре пошто се у 37. минуту Соријано одлично убацио из другог плана и искоса са десне стране избио сам испред Жакуле који је правовремено скратио угао и сачувао мрежу.

Фудбалери италијанског тима су у свом стилу, у сваком тренутку вршили притисак на пољског судију Рачковског, па су се и бунили што је прво полувреме продужено само за минут, иако није било потребе за више. Све време су провоцирали као што Италијани то знају најбоље да раде, сваки контакт су користили да испровоцирају и ударе играче Воше.

Воша је имала више удараца на гол од Сампдорије до 80. минута (8-4), док су по три са обе стране ишла у гол. Велика је штета што су два од стране италијанске екипе завршила у мрежи Жакуле, јер то није био реалан однос снага на терену, уколико се изузме последњих 15 минута меча.

Иако је тим из Ђенове могао тотално да закомпликује утакмицу са још једним поготком, тренер новосадског колектива Златомир Загоричић није се превише повукао, али је предузео мере како би затворио и најмању рупу ка голу Војводине.

Неколико излета Станисављевића и Ожеговића било је у центру пажње у последњим минутима сусрета, али нису успели да пронађу пут до мреже Сампдорије. Велики аплауз у надокнади добио је сјајни Мирко Иванић, а славље проласка Воше у наредну рунду квалификација за Лигу Европе могло је да почне на „Карађорђу“.

(Блиц)