Прочитај ми чланак

Теже не може: Ово је пут Србије ако победи Данску

0

Ништа још са сигурношћу не може да се тврди, али увелико се назире пут Србије у нокаут фази Првенства Европе уколико победи Данску. Највероватније би је у осмини финала чекала Немачка, а потенцијални ривал у четвртфиналу је Шпанија.

Ту ћемо се зауставити у калкулацијама, свесни колико ће бити тешко, после издања у прва два кола, да Србија уопште и дође до победе над Данском и пласира се у осмину финала.

Испред Орлова је рачуница скоро кристално јасна. Само у лудој варијанти бод би могао да донесе треће место у групи и пролазак даље са свега два бода. Реално је да за одлазак у осмину финала са треће позиције морају да се имају на контру барем три поена.

Победа над Данском значила би освајање другог места, осим у случају да Словенија победи Енглеску. Онда би Орлови били трећи.

Кад се погледа „костур“ такмичења, најбоље за Србију би било да заузме треће место у групи. Тако би избегла дуел са домаћином у Дортмунду, а евентуално и сјајну Шпанију у четвртфиналу.

Ако би Орлови били трећи, ишли би у осмини финала на победника група Е или Ф, а то су највероватније Португал или Белгија, у случају да Белгијанци данас оправдају улогу против Румуна.

Постоји варијанта и за нови сусрет Швајцарске и Србије, уз два предуслова. Први је да Швајцарци победе Немачку сутра и заузму прво место у групи, а други да Орлови савладају Данску.