Прочитај ми чланак

Вишесатни преговори и коначна одлука: Томић остаје!

0

Навијачи су вређали и тражили главе, али Партизанова управа остала је доследна раније изреченом ставу: Иван Томић има подршку руководства у Хумској и остаје на клупи црно-белих! То је епилог вишесатних разговора врхушке српског вицепрвака, па и састанака с вођама навијача.

Ivan-Tomic-STARSPORT

Иван Томић их је напустио тачно у 15.06, утисак је добро расположен, иако није давао изјаве представницима медија. Како сазнајемо, млади стратег је и нудио оставку, али су га клупску челници убедили да настави са радом. Спортски директор Ивица Илиев касније је то овако објаснио.
„Било би неодговорно и неозбиљно да сада мењамо“.

Илиев је изразио уверење да Томић има капацитет да психолошки подигне екипу и да се тај потенцијал и видео у првом мечу против Заглебја у квалификацијама за Лигу Европе. Додао је и да разуме критике, али да сматра да су оне претеране, јер су црно-бели у прошлости имали и болнијих пораза.
„Овај пораз не може да се мери са срамним поразима из прошлости, а био сам ту као играч. Не сећам се да је после Кроације било неких промена, а догодила се национална трагедија“, категоричан је Илиев.

У Хумској су, иначе, од раног јутра до поподневних сати били присутни и некадашњи генерални секретар Жарко Зечевић, садашњи члан привременог органа управе Миле Јовичић и Бранислав Вучелић, син Милорада Вучелића, такође члана органа који управља клубом. Вучелић јуниор, који нема функцију у клубу, око 13 часова је напустио здање у Хумској, а сат и по после њега то су учинили и Јовичић и Зечевић, али тако што су предриблали новинаре и изашли на стражња врата.

Додуше, у Партизану нису желели да потврде да су и они присуствовали поменутом састанку, па је Илиев, на питање да ли је Зечевић био ту, кратко рекао.
“Зечевић није био. Можда је био у клубу да попије кафу“.

Такође, претпоставља се да су данас у Хумској одржана два састанка. Први између руководиоца, а други између представника навијача и самог Томића. На ту констатацију Илиев је одговорио: “Ја сам био само на једном састанку“.

О навијачима и увредама на крају меча са Бачком…
“Да сам ја био у улози навијача ја бих кренуо са увредама још после 15. минута, а могли су ’ладно да крену и од петог, јер је оно била срамна и понижавајућа игра за све нас из струке. И свако би требало да је се стиди. Оно је било недопустиво“.