• Почетна
  • СПОРТ
  • Вечерње новости: Партизан без игре и без Лиге шампиона
Прочитај ми чланак

Вечерње новости: Партизан без игре и без Лиге шампиона

0

partizan1
(Вечерње новости)

Јалова иницијатива играча Партизана није дала резултата у реваншу, казна је стигла са беле тачке у 87. минуту.

Нема игре, нема ни Лиге шампиона. Покушаји да се на мала врата, без идеје у игри, на чисту срећу обезбеди јесен у Европи није прошла. Партизан је и други пут у седам дана поражен од Лудогореца. Утисак је да српски шампион у уторак није заслужио пораз од Бугара, али исто тако ни по чему није показао да му је место у предворју Лиге шампиона – 0:1 (0:0). Црно-беле сада 15. и 29. августа очекују две утакмице у плеј-офу Лиге Европе.

Кренуо је Партизан у утакмицу баш онако како је најављивао његов тренер Вук Рашовић. Жестоко и бескомпромисно на средини терена, дисциплиновано у одбрани, али са друге стране и довољно опрезно да бугарском шампиону не дозволи коришћење брзинских квалитета. У првих 15-ак минута Бугари су у неколико наврата показали да Партизан и те како мора да води рачуна и о дефанзиви пошто су Стојанов, Марселињо и Александров у више наврата додавањима из прве подсећали црно-беле зашто им је пред овај двомеч припала улога благог фаворита.

У шаховској партији где се мудро и стрпљиво освајао део по део терена гости су били најближи „попуштању“ у 6.и 33.минуту, али за то је било потребно да ударци Иванова и Марковића заврше у оквиру гола Стојанова.

ПОВРЕДА ЛУКАЧА

Пред крај првог дела игре у 42.минуту после једног наизглед безазленог судара голмана Милана Лукача и Милоша Остојића дебљи крај је извукао чувар мреже црно-белих.
После ударца у лево колено и интервенције медицинске службе Партизана он је покушао да настави меч, али је ипак на терен морао резервни чувар мреже Живко Живковић.

Доказ одговорне игре домаћих лежи у податку да су фудбалери Лудогореца у првих 45 минута само једном видели Милана Лукача и то у 11.минуту када је опасност пред голом у последњи час отклонио Милан Обрадовић избацивањем лопте у корнер. Ипак, у правцу у којем је то било најнеопходније, ка напред није било правог решења, чак ни идеје. Тек по нека лопта унапред Ђемба Ђембе уз неприметност Илића и Нинковића у фази организације игре донела је и најреалнији исход првих 45 минута.

На крилима велике подршке са трибина Партизан је кренуо знатно конкретније у наставку. Одмах на истеку другог минута игре Нинковић је ударцем са 20-ак метара натерао Стојанова да крајњим напором пребаци лопту преко пречке. Бугари као да су од тог тренутка све расположиве снаге определили на одбрану сопственог гола, па су црно-бели добили добрих 40 минута да пронађу формулу за само једну лопту у мрежи бугарског тима.

Кружила је лопта око шеснаестерца Лудогореца покушавало се на све начине, али осим гласних уздаха приликом стопостотних прилика Митровића, Нинковића и Остојића од 73. до 76.минута. Желели су момци у црно-белим дресовима да остваре можда и више него што могу у овом тренутку, али лопта их није слушала. У тренуцима када је до златног гола могло да дођем сплетом срећних околности и Фортуна није хтела да погледа Рашовићеве изабранике.

А онда по већ опробаном рецепту три минута пре краја фудбалери Партизана побеђују сами себе и бацају под ноге сав дотадашњи труд. Гулан прави пенал и добија црвени картон, а Златински са беле тачке оверава пролаз Бугара. За плеј-оф, Лудогорецу корак од елитног такмичења, док су црно-бели послати такође у плеј-оф, али Лиге Европе.

ПАРТИЗАН – ЛУДОГОРЕЦ 0:1(0:0)

СТРЕЛАЦ: Златински у 87. из пенала за Лудогорец. Стадион:Партизана. Гледалаца: 22.312. Судија: Алан Кели (Р.Ирска).

ПАРТИЗАН: Лукач 6,5(од 43.Ж.Живковић -) – Обрадовић 7, ОСтојић 6,5, Иванов 6,5, Гулан 6 – Марковић 6,5, Ђемба Ђемба 7 – Грбић 6(од 81.Лука -), Илић 6,5(од 68.Шћеповић -), Нинковић 6 – Митровић 6.

ЛУДОГОРЕЦ: В.Стојанов 6,5- Каисара 6,5, Барт 7, Мантиља 7, Минев 6,5- Златински 7,5,Дијаков 6,5, Александров 6,5(од 85.Фернандез -), Марселињо 6,5 (од 64.Фонсека -), И.Стојанов 6,5(од 54. Паулос) – Безјак 6,5.