Прочитај ми чланак

Ватерполисти Звезде „потопили“ Егер

0

vk crvena zvezda(Блиц)

Ватереполисти Црвене звезде направили су огорман корак ка пласману у четвртфинале Лиге шампиона јер су у првом мечу осмине финала у Београду декласирали мађарски Егер са 13:6 (5:2, 4:1, 2:3, 2:0).

У дану у коме је саопштено да ће управо Београд бити домаћин завршног турнира овог елитног такмичења, и то по први пут у својој историји, црвено-бели су у потпуности надиграли ривала који има тежак задатак у реваншу.

Пунили су мрежу мађарског репрезентативног голмана Сечија изабраници Дејана Савића од самог почетка, три пута је то у првом полувремену учинио Ранђеловић, двапут Рађен, а уз бравуре Шефика међу стативама домаћих – публика на Ташмајдану могла је да ужива.

Истина, пад у игри током треће деонице, коју је Егер добио са 3:2 уз спорни гол у последњој секунди, донекле је унео стрепњу у домаћи табор, но два узастопна Звездина гола којима је отворена четврта четвртина донела су одговор на питање „хоће ли бити тог дебакла или неће“. Било је.

После два пораза, од Југа у Дубровнику (10:5) у групној фази Лиге шампиона а онда и у првенству од Партизана (10:8), црвено-бели су сјајном партијом најавили да би могли и до саме завршнице Лиге шампиона.