Прочитај ми чланак

Манчестер сити први пут шампион Европе!

0

Фудбалери Манчестер ситија освојили су Лигу шампиона први пут у клупској историји пошто су у финалу победили Интер резултатом 1:0.

Херој Пепа Гвардиоле и „грађана“ је Родри који је постигао једини гол на утакмици.

Вероватно је било и очекивано да утакмицу „отвори“ Ерлинг Халанд. Нисмо пуно видели од њега у првом полурвемену, али је у трећем минуту имао прву прилику. Шутирао је преко гола, након чега је судија Марчињак досудио офсајд.

Управо је судија изазвао пуно пажње својим критеријумом током овог финала. Пустио је јаке дуеле, па су се током меча фудбалери и навијачи оба тима више пута бунили због недосуђених прекршаја.

Због повреде је Кевин де Брујне морао да напусти игру већ у првом полувремену, међутим, неутралним гледаоцима се и те како свидео такав стил суђења.

Све је прштало од снажних дуела, заиста се водила велика борба.

Сити је у друго полувреме ушао знатно агресивније и офанзивније, али нису направили праву шансу све до 68. минута када је Родри донео велику радост.

Бернардо Силва је послао повратно додавање, лопта је погодила дефанзивца Интера, након чега су „грађани“ тражили пенал, међутим, лопта је ишла према везисти који је ударцем из прве послао лопту у гол Онане који није имао времена да реагује.

У наредних неколико минута Интер је направио велике шансе, али их није искористио, а трагичар је постао Ромелу Лукаку који је у 89. минуту имао велику прилику.

Шутирао је

Ускоро опширније

Манчестер сити – Интер 1:0 (Родри 68′)

Ток меча:

Друго полувреме:

95. минут – Крај меча!

90. минут – Још пет минута

Судија Марчињак је одлучио да ће се у надокнади времена играти пет минута.

89. минут – Невероватна шанса

Лукаку је шутирао главом са пет метара удаљености, Едерсон је успео да одбрани ударац након чега је Интзер добио корнер.

Морао је Белгијанац боље да шутира, имао је целу страну гола празну, али је лопту послао близу бразилског голмана.

83. минут – На све или ништа иде Интер

Не преостаје пуно опција Интеру, међутим, након две велике шансе које су имали фудбалери италијанског тима непосредно након гола за Сити, нису успели да праве веће проблеме ривалу.

77. минут – Фоден у великој прилици

Сјајно се снашао Фил Фоден, избацио је дефанзивце Интера из игре и изашао пред гол Онана, али затим слабо шутирао.

76. минут – Промене Интера

Госенс и Беланова су на терену уместо Бастонија и Дамфриза у екипи Интера.

73. минут – Опасан је Интер

Лукаку је шутирао након додавања Мартинеза, али није успео да промаши Едерсона.

71. минут – Невероватна шанса за Интер

Могао је Интер одмах до изједначења. Ди Марко је ударцем главом погодио пречку, лопта се потом одбила до њега, а након новог шута главом погодио је Лукакуа који се налазио испред гола Едерсона.

68. минут – Гоооол!

Родри је стрелац водећег гола за Манчестер сити!

Бернардо Силва је послао повратно додавање, лопта је погодила дефанзивца Интера, након чега су „грађани“ тражили пенал, међутим, лопта је ишла према везисти који је ударцем из прве послао лопту у гол Онане који није имао времена да реагује.

64. минут – Срећа за Интер

Стоунс је покушао да по земљи пошаље лопту ка центру шеснаестерца, на њу је налетео Бастони, а након његове интервенције она је прошла близу гола Онане. Сити је у 64. минуту извео први корнер на утакмици.

59. минут – Велика шанса за Интер

Лаутаро Мартинез се нашао у одличној ситуацији пред голом Ситија након грешке Аканђија, након чега је Мартинез одлучио да шутира на гол, уместо да покуша да проигра Лукакуа. Едерсон је одбранио ударац Аргентинца. На другој страни Барела је прекршајем зауставио контранапад због чега је добио жути картон.

56. минут – Џеко мора ван терена

Био је спреман Ромелу Лукаку за улазак у игру, а то се „поклопило“ са проблемима са којима се суочио Един Џеко. Босанац је сео на траву и тражио да се утакмица прекине, а Белгијанац је убрзо крочио на терен.

54. минут – Жестока борба

Судија Марчињак је успоставио критеријум који се не свиђа свима на терену. Пушта Пољак нешто грубљу игру, због чега су се и једни и други неколико пута жалили на старту другог полувремена.

Интер, Манчестер сити, Лига шампиона, Финале Лига шампиона

51. минут – Офанзива Ситија

„Грађани“ су агресивни на почетку другог полувремена, као да желе да у потпуности преузму контролу и што пре дођу до гола.

Интер, Манчестер сити, Лига шампиона, Финале Лиге шампиона

46. минут – Почело је друго полувреме.

Прво полувреме:

47. минут – Крај полувремена

Велика борба у првом полувремену, нажалост, не превише прилика, али далеко од тога да можемо да кажемо да не гледамо занимљиву утакмицу.

Пуно дуела смо видели, неколико сасвим солидних ситуација. Кевин Де Брујне је због повреде већ завршио меч, а Интер пружа и више него добар отпор, с обзиром на то да је пре утакмице Манчестер сити био озбиљан фаворит за победу.

46. минут – Аканђи снажно шутирао

Дефанзивац Ситија је добио простор за ударац, то је искористио, а лопту је послао снажно преко гола.

35. минут – Де Брујне завршио меч

Најбољи фудбалер Манчестер ситија не може да настави утакмицу и у 36. минуту. Уместо њега на терену је Фоден.

Манчестер сити, Интер, Лига шампиона, Кевин де Брујне, Ерлинг Халанд

33. минут – Италијани доминирају на трибинама

Ако можемо да кажемо да се на трибинама води велика борба, на трибинама је ситуација јасна. Навијачи Интера гласно навијају и певају од првог минута, док присталице Манчестер ситија „ћуте“.

30. минут – Проблеми за Гвардиолу

Кевин де Брујне је остао на трави због бола у десној нози. Осим чињенице да су лекари због њега ушли на терен, навијаче Манчестер ситија брине и то што је Гвардиола послао на загревање Фила Фодена.

Манчестер сити, Кевин де Брујне, Интер, Лига шампиона, Финале Лиге шампиона

29. минут – Распламсава се борба

Као да Сити у овим тренуцима „додаје гас“. Де Брујне је шутирао са ивице казненог простора, а на срећу Интерових навијача, лопту је послао право у Онану.

27. минут – Велика прилика за СИти

Халанд је имао одличну ситуацију, изашао је пред Онану, али је голман Интера успео да заустави његов снажан ударац.

26. минут – Грешка Едерсона

Оставио је Бразилац празан гол, а погрешио је у додавању. Лопта је дошла до Бареле који је из даљине ударцем из прве покушао да искористи велики кикс, али је лопта отишла поред гола.

23. минут – Краћи прекид

Димарцо је завршио на трави због чега је на кратко прекинута утакмица. Репрезентативца Италије је згазио Бернардо Силва што судија Марчињак није приметио, а у међувремену фудбалери и навијачи Манчестер ситија тражили су играње руком Марцела Брозовића пред шеснаестерцом Интера.

Интер, Манчестер сити, Лига шампиона, Финале Лиге шампиона

20. минут – Добар темпо, жестоки дуели и велика борбеност

Занимљиво финале, чак иако нема озбиљнијих прилика. Ударац са дистанце Бареле био је добар, али лопта је завршила преко гола.

15. минут – Први корнер на утакмици Интер је извео ударац из угла, а након „помоћне игре“ и центаршута Бареле, Сити је без проблема избацио лопту из свог казненог простора.

10. минут – Узвраћа Интер

Центаршут Димарка завршио је „на глави“ Рубена Дијаша, а то је био први озбиљнији покушај Интера да угрози гол противника.

5. минут – Опет прети енглески тим

Опасан је Сити од самог почетка. Нову прилику је имао Бернардо Силва. И он је имао добру позицију, а лопта је отишла поред гола.

3. минут – Халанд „отворио“ утакмицу

Прва занимљива ситуација већ у трећем минуту: Де Брујне је послао лопту ка Халанду, а Норвежанин је шутирао изнад гола из добре позиције. Судија Марчињак је свакако досудио офсајд.

1. минут – Утакмица је почела! Први посед лопте имао је Интер.