• Почетна
  • СПОРТ
  • У ТУЂИНИ ЛЕПШЕ: Незапослени асови заобилазе Србију!
Прочитај ми чланак

У ТУЂИНИ ЛЕПШЕ: Незапослени асови заобилазе Србију!

0

Nezaposleni asovi zaobilaze Srbiju

Штета. Искусни играчи не желе да заврше каријеру у отаџбини због немаштине у нашим клубовима.

Српски фудбалери без ангажмана у потрази за новим клубовима у широком луку заобилазе отаџбину. Да су другачија времена, асови попут Николе Жигића или Данијела Љубоје завршавали би каријеру у Србији, од чега би највише користи имали њихови клубови, а затим и навијачи и млади фудбалери, који би учили занат од правих професионалаца.

Жигић би у Енглеску, а Красић

Ипак, немаштина, па онда и негативан имиџ, лоши терени и услови за тренирање терају искусне играче да срећу потраже негде далеко од Србије. Никола Жигић од одласка из Бирмингема, одакле је испраћен као херој, није пронашао право место за наставак каријере. Овај 34-годишњи центарфор изјавио је да сигурно неће назад у Звезду, а енглески медији га последњих дана помињу као појачање трећелигаша Вулверхемптона. У свим прелазним роковима последњих година Александар Луковић био је једном ногом на Маракани, али овог лета још размишља где ће кренути након одласка из руског Зенита.

Милош Красић је посебна прича. Тренира с другом екипом Фенербахчеа и чека одлазак на нову позајмицу после неуспеле епизоде у Бастији. За Звонимира Вукића било је говора да ће остати у солунском ПАОК, али према извештајима грчке штампе, за искусног Србина неће бити места у црно-белом тиму за наредну сезону. Од јуче је постало дефинитивно јасно да Данијел Љубоја остаје без уговора с Ленсом, иако је био један од најзаслужнијих за то што су се златно-црвени вратили у француски елитни ранг такмичења.

БИЛИ БИ ШАМПИОНИ СРБИЈЕ

Списак играча без клубова увећавају искусни интернационалци као што су Милош Нинковић, Лука Милуновић, Бобан Бајковић, Дејан Миловановић и Стефан Бабовић, који су наступали у Јелен Суперлиги, али сада планирају да оду преко границе из различитих разлога.

Није тешко закључити да би се од „незапослених“ могао створити један супер тим, који би био доминантан и у европским лигама јачим од наше.

(Курир)