Прочитај ми чланак

ЗБОГ ГЕЈЕВА ПОМЕРЕН ВЕЧИТИ ДЕРБИ – Партизан и Црвена звезда играће у суботу

0

Партизан и Црвена звезда играће у суботу 17. септембра на ЈНA, а не у недељу, кад ће у Београду бити геј парада.

parada-srama-veciti-derbi

Отклоњене су све недоумице, због Параде срама наредног викенда фудбалски дерби између Партизана и Црвене звезде неће бити одигран 18. септембра,  већ дан раније.

Прозападни Гејеви су, тако испали битнији и јачи од српских навијачи који су више пута преко хумнитарних акција, када је било најтеже, помагали народу Србије.

Кад се правио календар такмичења Суперлиге, планирано је да вечити дерби буде у недељу, као што је обично било у прошлости, међутим, фудбалски празник на ЈНA ипак ће бити у суботу како би био отклоњен ризик од могућих инцидената.

Због великих тензија Министарство унутрашњих послова одбацило је икакву могућност да дерби буде игран у недељу.

– Имали смо два састанака с људима из министарства. Утакмица између Партизана и Црвене звезде дефинитивно ће бити одиграна у суботу. Сада је спорна једино сатница јер се полиција залаже да меч не буде игран у касним сатима. Вероватно ће дерби почети у 18 часова – рекао је директор Суперлиге Владимир Булатовић и додао:

– Просто је невероватно да сваке године пред дерби имамо исте проблеме. Увек се термин дербија поклопи с геј парадом. Не знам шта да мислим – констатовао је Булатовић.