Прочитај ми чланак

Гвардиол добио понуду од 120 милиона евра, а отац му продаје рибу на пијаци!

0

Осим што је Хрватска други пут за четири године у полуфиналу Светског првенства, изнедрила је једног играча који ће наредних година бити светска класа. Најбољи млади одбрамбени фудбалер света је већ сада Јошко Гвардиол, који борбеношћу, знањем и играма на Мундијалу привукао пажњу навијача.

Нова звезда светског фудбала, иако има само 20 година плени мирноћом и мајсторством као да има две деценије више. И већ за ових пет утакмица цена на тржишту, садашњем играчу немачког Лајпцига порасла је на невероватних 120 милиона евра. Толико наиме Гвардиолу нуди Реал Мадрид за потпис новог уговора.

То је, дакле, ништа наспрам Челзијевих 80 милиона евра за некадашњег фудбалера загребачког Динама, а све заједно је ништа за Јошковог оца Тихомира који је упркос чињеници да ће му син после Светског првенства у Катару постати ултрамилионер, и даље продаје рибу у гуменим чизмама на пијаци Долац у општини Загреб.

Продаја рибе је, дакле, један сасвим обичан дан оца Гвардиола, фудбалског Зороа који са маском на лицу, пошто је само 10 дана пре почетка Мундијала сломио нос, привлачи пажњу фудбалске јавности.