Прочитај ми чланак

Троицки: Плакао сам као никада у животу!

0

Viktor-Troicki

 

Још недељу дана мучења за Виктора Троицког, а онда, сви се надамо, суспензија на играње тениских мечева биће скинута.

ог дана, 9. октобра, трећи рекет Србије ће се наћи на арбитражи пред Спортским судом у Лозани поводом његове жалбе на суспензију коју му је изрекла Међународна тениска федерација. Троицки је кажњен са 18 месеци јер се није појавио на антидопинг тесту у Монте Карлу, док су он и његов тренер Џек Ридер на саслушању изјавили да их је службеница антидопинг агенције уверавала да и са прескоченим тестом неће бити никаквих последица.

– Лакнуло ми је када сам коначно добио датум када ћу се појавити пред судом. То је већ следеће недеље. Био је то веома дугачак период у којем сам покушао да останем фокусиран на тренинг. Мој тим је био са мном све време и то је веома охрабрујуће. Одржали смо позитиван став, али смо се више уморили од те неизвесности. Вежбање без икаквог циља вас деморалише, посебно када видите да губите поене из недеље у недељу и падате на листи. Не могу да опишем колико ме то изједа изнутра – рекао је Троицки.

На полуфиналном дуелу Дејвис купа против Канаде, Виктору није дозвољен улаз у „Арену“.

 
– Драго ми је што смо победили. Знам да саиграчи желе да се вратим и волим да играм с њима. Прво бих рекао да су велике особе, па онда велики тенисери. Када ми је Јанко посветио победу, а Новак узео микрофом и викао целој „Арени“ моје име, сломио сам се, нисам издржао и почео да плачем као никада у свом животу.
Троицки искрено верује да ће све бити у реду после тог 9. октобра.

– Верујем да суд у Лозани може да поништи одлуку ИТФ-а. Нисам урадио ништа лоше, само сам пратио инструкције службеника антидопинг агенције. Чак сам и позвао лекара да дође у собу, али је службеница рекла да је главна и показала ми диплому. Стално ми је говорила да не бринем, ослонио сам се на њу. Тако је урадио и мој тренер Џек, који је био са мном све време – додао је Троицки.

(Ало!)