Прочитај ми чланак

ТРОИЦКИ: Нису успели да ме униште

0

viktor-troicki

Српски тенисер Виктор Троицки рекао је да не очекује одмах сјајне резултате после првог меча после одрађене суспензије због кршења антидопинг правила.

Троицки се на терен вратио на турниру у Гштаду, за који је добио специјалну позивницу организатора и на којем је на старту победио Аустријанца Доминика Тима са 7:6, 6:4.

“Увек ћу носити тај осећај горчине због суспензије. ИТФ је покушао да уништи моју каријеру, и никад нећу заборавити шта се десило. На суду су ме жестоко напали, желели су да ме ‘угасе’ и потпуно упропасте. Али, надам се да ћу им показати да у томе нису успели”, поручио је Троицки.

У наредном колу, Троицког очекује сусрет са Казахстанцем Андрејем Голубјевим.

“Не очекујем било шта да се деси преко ноћи, нити врхунске резултате већ сада. Биће и притиска, то је сигурно, али свестан сам да ми је ово први турнир после годину дана. Не знам како ће ми касније ићи против ривала из самог врха, али ће ми вероватно требати неколико мечева или пар турнира пре него што кренем да играм како могу”, рекао је Троицки.

На мечу са Тимом, Троицки је имао великих проблема са првим сервисом, али се српски тенисер не оптерећује, већ иде корак по корак.

“Није лако кренути од нуле. Немам заштићени ренкинг, нити било какву другу погодност, што отежава целу ситуацију. Али, једном сам већ стигао до врха, и верујем да могу поново да урадим тако нешто”, нагласио је Троицки.

(Б92, Вечерње новости)