• Почетна
  • СПОРТ
  • Тренер Черномореца: Дошли смо да победимо; Стојановић: Голман је Ахилова пета Черномореца
Прочитај ми чланак

Тренер Черномореца: Дошли смо да победимо; Стојановић: Голман је Ахилова пета Черномореца

0

Roman Gligorcuk
(Моцартспорт.ком)

„Неке измене у екипи ћу направити, али ништа круцијално нећемо мењати. Остаћемо верни својој филозофији“, поручио Роман Григорчук.

Фудбалери Черномореца допутовали су у среду поподне у Београд, у време одигравања меча (20.30) одрадили лагани тренинг, а пре тога одржали су и конференцију за медије на Маракани.

Тренер украјинског тима Роман Григорчук рекао да неће много тога мењати у стилу игре свог тима, те да су у главни град Србије дошли да победе.

„Моји играчи су прави професионалци и свака утакмица им је подједнако битна. Било да је у питању домаћи шампионат или Лига Европе. Дошли смо овде да играмо и победимо. Почећемо нападачки, јер то је наш стил. Неке измене у екипи ћу направити, али ништа круцијално нећемо мењати. Остаћемо верни својој филозофији“, поручио је Григорчук.

Да подсетимо, Черноморец је из првог меча донео два гола вишка (3:1 било је у Одеси) и слови за благог фаворита уочи данашњег окршаја.

Slavisa Stojanovic602
Стрпљењем до успеха! Голман Безотосни Ахилова пета Черномореца

„Мораћемо што чешће да шутирамо са дистанце. И током припремног периода и у Одеси нисмо користили много тај сегмент игре иако имамо шутере. Сада би било добро да то радимо, поготово што они играју згуснуто у блоку између 16 и 20 метара“, рекао је Стојановић

Тренер Црвене звезде Славиша Стојановић најавио је да његови изабраници неће од почетка јуришати на гол Черномореца у реваншу 3. кола квалификација за Лигу Европе како би брзо истопили предност тима из Одесе. Он је поручио да Милијаш и другови морају да буду сконцентрисани и да никако не сме да их заведе еуфорична атмосфера у Љутице Богдана и жеља навијача да се што пре матира голман Морнара.

Бивши селектор Словеније рекао је да има неколико дилема када је у питању стартна поставу и да већ сада зна ко ће чинити последњи бедем испред Бајковића. То значи да ће уместо Јована Крнете место заузети Новак Мартиновић.

„Знамо шта морамо да направимо. Имали смо времена током ове седмице да се одморимо и да се спремимо за утакмицу. Све што је било потребно урадили смо, а сад нам остаје да дамо максимум како би на крају мирне главе подвукли црту“, рекао је на почетку обраћања Стојановић.

Тренер Звезде каже да је Черноморец и против Металурга из Доњецка 1:0) потврдио форму и да се видело да има паклену контру која може да направи озбиљне проблеме.

„Они кажњавају баш сваку грешку. Све што смо знали о Черноморецу још једном се потврдило. Веома су компактни, брзо се трансформишу из фазе одбране у фазу напада. Међутим, као и свака екипа на свету, и они имају мана које ћемо покушати да искористимо“.

Није хтео јавно да их обелодани, али млади стручњак је између редова истакао да је Ахилова пета тима из Одесе голман Безотосни и зато је сковао део офанзиве тактике.

„Мораћемо што чешће да шутирамо са дистанце. И током припремног периода и у Одеси нисмо користили много тај сегмент игре иако имамо шутере. Сада би било добро да то радимо, поготово што они играју згуснуто у блоку између 16 и 20 метара“.

Иако је Звезди брзи гол грозничаво потребан, Стојановић је рекао да неће мењати формацију коју инсистира од доласка на клупу српског вицешампиона. То значи да ће Украјинцима супроставити тим са једним шпицем.

„Нећемо много да мењамо систем игре. Можда само променимо неким играчима место на терену. Такође, могу да се реше дилеме у одбрамбеној линији, док код осталих делова тима има мале дилеме“.

Звезда је у Одеси примила три гола готово на истоветан начин. Стојановић се нада да су његови изабраници научили нешто из сопствених грешака.
„Мораћемо да осујетимо њхове дуге лопте ка нападачима, такође морамо да будемо тактички боље постављени, да се зна ко излази на те лопте. На крају поручио бих играчима и навијачима да морамо да будемо стрпљви. Утакмица траје 90 минута“, подсећа Стојановић.