Прочитај ми чланак

ШУМАДИЈСКО КОЛО У ЗАГРЕБУ: Раднички разбио Цибону

0

muta-nikolic-kosarkasi-partizana-kosarkasi-radnickog-1328585176-108250

Најефикаснији у Радничком био је Муфтау Јару са 19 поена, док је Сава Лешић убацио 14. У домаћој екипи најбољи је био Дарио Шарић са 17 поена.

Крагујевачки Раднички је победио Цибону у Загребу са 82:66 (22:15, 21:13, 23:27, 16:11) у првом колу регионалне АБА лиге.

Најефикаснији у Радничком био је Муфтау Јару са 19 поена, док је Сава Лешић убацио 14. У домаћој екипи најбољи је био Дарио Шарић са 17 поена.

Од самог почетка меча Раднички је био у предности, а из мунута у минут је та предност расла, па је екипа тренера Мирослава Муте Николића у осмом минуту имала и 15 поена предности (22:7). До краја прве четвртине Цибона је серијом 7:0 смањила ту предност.

Крагујевчани су добром игром наставили и у другој деоници, а поенима Душана Млађана и Марка Мариновића, Раднички је на половини четврине имао и 20 поена предности. Раднички је двоцифрену предност одржвао до три минута пре краја треће четвртине, када је Цибона смањила заостатак на девет поена.

Ипак, загребачки клуб до краја меча није успео да угрози предност Радничког, који је без већих проблема привео меч крају и уписао прву победу у новој сезони регионалног такмичења.

Мирослав Николић, тренер кошаркаша Радничког, био је изузетно задовољан после добре игре и убедљиве победе.

„Момци су изгледали феноменално, припремили су се за утакмицу. Имали смо добар скок, контролисали смо утакмицу цело време. Ово је врло млада екипа која не зна за страх и не респектује никога. Рецимо, они не знају ко је Стробери. Победити Цибону у Загребу није лако, али чини се да Цибона игра боље у Крагујевцу. Што се тиче моје екипе, ја сам презадовољан. Проток лопте још треба да дорадимо и треба нам још један плејмејкер“, рекао је Николић.

(Танјуг)