Прочитај ми чланак

Штрајк у најави: Стаје српски фудбал?

0

Суперлигашки фудбалери планирају да ступе у генерални штрајк пред почетак другог дела сезоне!!!

Незадовољни нередовним примањима, лоших односима челника клуба и целом ситуацијом у домаћем фудбалу, неколико искуснијих фудбалера данима уназад заговарају радикалне мере које би пробудиле челник ФСС, али и целокупној јавности скренули пажњу на њихове проблеме.

Вође штрајка нису за сада смислиле на које начине ће исказати незадовољство, али су се поверили пријатељима да је план да пред прво коло јесењег дела првенства изађу на терен али да одбију да играју.

КЛУБОВИ СПРЕМАЈУ КОНТРАУДАР
План некадашњих интернационалаца и пар искуснијих играча из Супер лиге је већ стигао до челника клубова, којима јавни иступ играча не би ишао у корист, тако да ће вероватно опертивци неких клубова кренути у контраудар.

Очекује се да покушају да смире вође побуне уценама, али не  би било чудо ако би се штрајк и пре почетка угасио парама, односно митом, намењеним вођама штрајкача.

Искуства из прошлости говоре да су се новцем у пар наврата смиривале страсти и борбе за идеале, али „вође“ штрајка напомињу да ће јавно саопштити име сваког фудбалера за кога се сумња да је узео паре и прекршио договор који је постигнут на састанку крајем децембра.

„ВЕЧИТИ“ ТРЕНУТНО НИСУ ЗА ШТРАЈК
Могући штрајк неће бити вођен из највећих српских клубова, већ из  екипа са средине и дна суперлигашке табеле. Контактирани су искуснији играчи из редова „вечитих“ ривала, али су им момци са Тошчидера поручили да се слажу са идејом, али да тренутно није моменат за радикалне мере.

Играчи Црвене звезде, којима се дугује „брдо“ новца, напоменули су да би штрајком девалвирали рад нове управе, док су црно бели покушали да објасне „штрајкачком одбору“ да је ситуација у Хумској јако компликована, и да многи играчи не би штрајковали због великог утицаја менаџера.

У мањим клубовима слога између играча, за сада, је на вишем нивоу, а чак и челници неких клубова немају ништа против штрајка. Напротив, челник једног војвођанског клуба сматра да би евентуални штрајк пробудио државне органе, који се до сада слабо баве економском  ситуацијом у најпопуларнијем спорту.

МАТЕРИЈАЛНА СИТУАЦИЈА НИКАД ГОРА
На евентулни штрајк играче није инспирисао лагодан живот и досада, већ очајна материјална ситуација. Наиме, међу суперлигашима нема ниједан клуб који не дугује играчима бар две плате, док су појединци без новчане надокнаде играли и преко шест седам месеци.

Иста ситуација је и у Црвеној звезди и Партизану, али је тамо ситуација колико толико боља, пошто већину фудбалера издржавају менаџери. Појединци из „малих“ клубовова због тешке материјалне ситуације су током сезоне избацивани из станова, а не мали број „професионалних“ фудбалера је радила хонорарне послове у току паузе, не би ли попунили кућни буџет.

 

(sport26)