Прочитај ми чланак

Затворске казне за украјинске агенте: Шпијунирали руску војску

0

Врховни суд Републике Крим осудио је петорицу агената украјинске Службе безбедности, које је претходно ухапсила руска ФСБ, јер су Украјини слали информације о локацијама, бројности и рутама руске војске у зони Специјалне војне операције

Пет агената украјинске обавештајне службе осуђено је на Криму на до 16 година затвора због прикупљања и преношења података о руској војсци у зони СВО, саопштила је Федерална служба безбедности (ФСБ).

„Истрага је идентификовала петорицу држављана Украјине. Николај Петровски, Сергеј Котов, Иван Козлов, Сергеј Арефијев и Александар Заривниј су прикупљали и пренели украјинској Служби безбедности информације о локацијама, бројности и рутама кретања јединица Оружаних снага Руске Федерације у зони Специјалне војне операције“, наводи се у саопштењу.

Украјинске паравојне снаге су користиле те информације да прилагоде артиљеријске и ракетне нападе на положаје Оружаних снага Русије, потврдила је ФСБ.

Врховни суд Републике је Петровског осудио на 16 година затвора, Котова на 15 година, Заривног на 13 година, Козлова и Арефијева на по 11 година у колонији у најстрожијем режиму.