Прочитај ми чланак

Српкиња преваспитава Кирјоса, викао је на њу и ломио рекет

0

Уго Ембер на прагу је победе против Ника Кирјоса у 2. колу Аустралијан опена, са 7:5, 4:6, 6:3, у четвртом сету је 6:6.

Пред испадањем је најконтроверзнији тенисер света, лекцију му држи Француз који је освајање првог сета прилично ауторитативно прославио, са стиснутом песницом упереном према Аустралијанцу.

Кирјос је то искористио као повод да развали рекет, али се у другом сету вратио у игру, и тај сет је прославио еуфорично, у стилу голгетера.

Ипак, није имао још дуго разлога за радост, Ембер је у трећем сету преломио брејком за 5:3, после чега је сервирао без изгубљеног поена за 6:3.

Низ је Ембер наставио и на старту 4. сета, који је почео брејком, и сада тријумфално приводи меч крају.

Иначе, током меча, Кирјос је викао на Маријану Вељовић, која је имала ту несрећу да је делегирају за меч најнапорнијег играча на Туру.

Пало је преваспитавање, и са судијске столице и са друге стране мреже, па делује да ће Ник морати да потражи нову забаву.

Неколико пута је покушавао Кирјос да се препире са Вељовићевом, жалио се на одлуку и тврдио да нова технологија детектује контакт лоптице са мрежом чак и када контакта нема.

Тражио је да се ресетује систем, оптуживао је Маријану да уништава меч, а она га је само хладнокрвно враћала на своје место.

Пред крај четвртог сета, усијала се атмосфера, публика је била на ногама, јер је Кирјос укротио две меч лопте. На крају је чак направио брејк уз помоћ мреже, имао је среће тада, а Ембер се суочавао са великим притиском.