Прочитај ми чланак

Новак протутњао до осмине финала Аустралијан опена

0

Најбољи светски тенисер Новак Ђоковић без већих проблема се пласирао у осмину финала Аустралијан опена, јер је у трећем колу савладао Аргентинца Томаса Мартина Ечеверија са 6:3, 6:3, 7:6 (7:2).

За разлику од прва два меча у Мелбурну, када је губио по сет од Дина Прижмића и Алексеја Попирина, Ноле у трећој рунди није имао никаквих проблема. Заиграо је у јубиларном 100. мечу на Аустралијан опену онако како бројни навијачи очекују, па је Ечеверију очитао лекцију на овом мечу.

Био је Новак сигуран на свом сервис, а знао је да зада ударце ривалу, захваљујући чему је и дошао до сигурне победе.

У првом сету је Ђоковићу био довољан само један брејк. Њега је направио у шестом гему, када је дошао до две брејк лопте. Прву није успео да искористи, али другу јесте, захваљујући чему је повео са 4:2.

Могао је српски ас да у наредном сервис гему Ечеверија све реши, јер је имао и сет лопту, међутим противник је успео да се извуче. Али, само накратко, будући да је први рекет планете следећи гем освојио са нулом, те је освојио први сет са 6:3.

Идентичним резултатом је Новак освојио и други сет, само што је у том делу игре два пута одузимао сервис Томасу Мартину Ечеверију. Већ почетком је Ноле показао ривалу да је решен да што пре реши дилеме, па је Аргентинац већ у трећем гему изгубио сервис, па је наш тенисер повео са 2:1.

Знао је потом да ту предност и материјализује, ривал је покушао да парира, али само до деветог гема, када је и све решено. Тада је Ђоковић на сервис противника имао две сет лопте које је пропустио, али не и трећу, па је дошао на корак до пласмана у осмину финала.

За разлику од уводна два сета, у трећем је било много више ватре на терену – Ечевери је био решен да, како зна и уме, покуша да продужи меч, па тако Новак није успевао да дође до брејка који би све решио у овом делу игре.

Чували су зналачки и Ђоковић и Ечевери сервисе, што је значило само једно – да ће победник овог сета бити решен у тај-брејку. И Новак је у одлучујућем гему показао зашто је мајстор за тај-брекове. Часком је дошао до 3:0, дошавши до два мини бврејка, ту предност је на крају и увећао, па је славио са 7:2 и отишао у осмину финала Аустралијан опена.