• Почетна
  • СПОРТ
  • ШОК ЗА ПАРТИЗАН: Вестерман ван терена до краја сезоне!
Прочитај ми чланак

ШОК ЗА ПАРТИЗАН: Вестерман ван терена до краја сезоне!

0

Vesterman12

“На дерби гледам као на дуел Давида и Голијата, али Партизан је увек Партизан, то знамо и ми и Звезда“, не напушта оптимизам Душка Вујошевића.

Тренер Партизана Душко Вујошевић рекао је да вечити дерби са Црвеном звездом у Јадранској лиги долази у лошем тренутку за његов тим, првенствено због повреде Леа Вестермана, као и због чињенице да су црвено-бели у успону форме.

„Дерби је у сенци повреде Вестермена. Ситуација око њега је лоша, скоро извесно је у питању повреда предњих укрштених лигамената, а додатни проблем представља нам што се ради о обновљеној повреди, јер је већ имао операцију 2009. године. Прича о утакмици нам је у овом моменту у другом плану. Вестерман је наш носећи играч и нема праву замену. Што се тиче Муслија и Кинзија, биће спремни“, рекао је Вујошевић на конференцији за медије у хали Пионир.

Подсећамо, у финалној серији прошлосезоног плеј-офа за првака државе предње укрштене лигаменте повредио је и Давис Бертанс, који се на терен враћа тек у марту. То значи да ће и Вестерман вероватно морати на минимум шестомесечну паузу, па је због изостанка тако два добра играча Вујошевић констатовао да је Звезда фаворит.

„Звезда нам долази у лошем тренутку, она је у налету, има добар и тим и клуб. Звезда је фаворит. На овај меч гледам као на дуел Давида и Голијата, због материјалне ситуације и повреда које су нас ослабиле. Гро пара које имамо на располагању одлази на пореске обавезе, због тога тешко састављамо крај са крајем, али навикли смо. Ипак, Партизан је увек Партизан, то знамо и ми и Звезда“, закључио је Вујошевић.

Дерби утакмица осмог кола Јадранске лиге између Партизана и Црвене звезде игра се сутра од 20.30 сати у дворани Пионир.

Моцарт.спорт, Фото: МН Пресс)