Прочитај ми чланак

ШОК: ‘Орлићи’ на Евро без најбољег играча?

0

Шокантне вести стижу за љубитеље фудбала у Србији пред старт припрема за Европско првенство у Пољској за играче до 21 године.

Foto: Nenad Mihajlović / RAS Srbija

Србија без Сергеја Милинковића-Савића на Европском првенству? Тако бар јавља Мондо и његов специјални извештач, водитељ СОС канала, Небојша Петровић. Наиме, Лацио не дозвољава свом играчу да игра за Србију, а разлог је тај што се ЕП не игра у ФИФА термину који траје до 12. јуна, те римски тим користи своја права.

Сергеј Милинковић-Савић је за младу репрезентацију Србије одиграо комплетне квалфикације. Сада се поставља питање да ли је реч само о Лацију (у управи седе Албанци, Игли Таре) или иза свега стоји и ФС Италије, чија се репрезентација нада највишем пласману.

Бивши фудбалер Војводине је за Лацио ове сезоне одиграо 38 утакмица, постигао је седам голова и додао 10 асистенција. Велики европски клубови се боре за њега.

Иначе, Европско првенство у Пољској игра се од 16.јуна, а рецимо великани попут Реал Мадрида, Атлетико Мадрида и Барселоне не спречавају својим играчима да наступају за првог фаворита турнира – Шпанију.

Чекамо да се огласи и српски репрезентативац…